Am si eu o rugaminte. Daca stie cineva sa ma lamureasca cu o problema legata de niste bilete la ordin refuzate la plata, motiv pentru care firma a intrat in incidenta de plata. As dori sa stiu cum pot afla daca au fost investite cu titlu executoriu. S-a preluat o firma cu acesta problema si nu se cunoaste daca firma a primit vreo instiintare in acest sens. Cum as putea afla? Ma informeaza banca daca exista poprire pe cont? Exista vreo norma a bancilor in acest sens? Ori putem avea surpriza sa ne trezim cu banii care intra in cont, ca sunt opriti pentru acele bilete neachitate. Eu nu cunosc procedura si nu stiu cum functioneaza sistemul. Nu-mi pot imagina ca un executor sta la panda si urmareste toate conturile firmelor datoare sa le opreasca banii. Ma gandesc ca in prima faza sunt anuntate bancile de catre executor si in acest caz ele ar trebui sa stie. Daca il informeaza pe client, atunci el nu mai lucreaza cu conturile firmei. Sunt in eroare?
Multumesc.
Oficial nu puteti sti pentru ca investirea se face fara citarea partilor iar poprirea se face fara somatie.
Variante in functie de posibilitati :
= verificati la instanta competenta daca exista cereri de investire solicitate de creditori
= luati legatura cu executorii judecatoresti din zona pentru a afla daca au dosare de executare silita impotriva firmei debitoare Daca nu este in Bucuresti, numarul de executori este in general limitat
din proprie experienta va pot spune ca investirea unui cec refuzat la plata se face cu citarea partilor. e adevarat ca eu am avut cec nu bilet la ordin, dar nu cred ca e vreo diferenta din acest punct de vedere, cel al procedurii de investire cu formula executorie.
va uitati la portal.just.ro la instanta competenta unde trebuie depusa biletul si la dosare introduceti numele firmei sau o parte din numele firmei si veti gasi daca este ceva, investirea se face fara citarea partilor. Am depus dimineata si dupamasa era deja investit, am aflat de pe internet.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire pe conturi
simi82
Ma puteti ajuta... vreau sa fac poprire pe conturi unei firme debitoare. Ma intereseaza daca poate face lucrul acesta un consilier juridic sau executorul? Tin ... (vezi toată discuția)