avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare pt suma de 298000ron????
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare pt suma de 298000ron????

Buna ziua! Am o rugaminte:-poate sa-mi spuna cineva cum sa procedeaza pentru compensarea sumei de 298000ron?Intr-o parte sunt mai multe facturi intocmite(din partea initiatorului) iar din partea cealalta pentru suma de mai sus o singura factura.
Din patrea initiatorului este vorba de un imobil ce trebuie sa plateasca, iar din partea cealalta este vorba de marfuri. Va rog sa ma ajutati!!!!:(
Astept cu nerabdare raspunsuri de la Dvs.Anemary.:confused:
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:24, 19 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Compensare datoriilor reciproce mai mari de 10.000 de lei se face numai prin intermediul Institutului de Management si Informatica din cadrul Ministerului Economiei.
Astfel, daca sumele din facturi ce urmeaza a se compensa sunt mai mari de 10.000 lei – compensarile se fac prin intermediul IMI - Institutului de Management si Informatica.
Daca sumele din facturi ce urmeaza a se compensa sunt mai mici de 10.000 de lei – atunci se completeaza ordine de compensare – dar nu este obligatoriu ca acesta compensare sa fie derulata prin IMI.

La d-voastra e obligatorie:D
Multumesc pentru raspunsuri.Dar mai am o nelamurire. : chiar daca compensarile se fac prin intermediul IMI, trebuie sa completez ordin de compensare???
Derularea compensarii prin IMI cum se face? Astept raspuns.Cu multumiri Anemary!
facturile pe care doriti se le compensati sunt mai vechi de 30 zile ?
Unele facturi da altele nu.Ce pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Ordine de compensare sorina_han sorina_han Va rog ma ajuta cineva cu art. din codul fiscal referitor la regimul ordinelor de compensare? Multumesc:love2: (vezi toată discuția)
Ordine de compensare Flori David Flori David Este obligatoriu ca pentru o compensare intre 2 firme, ambele sa initieze ordine de compensare? Daca initiaza doar o societate si se mentioneaza pe verso atat ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare georgianan georgianan am cumparat ordinele de compensare...si trebuie sa ma apuc sa completez...are cineva idee care e suma maxima pt fiecare fila?? eu din ce am citit pe net ... (vezi toată discuția)