am cumparat ordinele de compensare...si trebuie sa ma apuc sa completez...are cineva idee care e suma maxima pt fiecare fila?? eu din ce am citit pe net nu...dar as vrea sa vad si parerea voastra...
Fiecare societate emite cate un ordin???
Iar pe verso se completeaza facturile emise de cealalta societate...
Adica ordinul meu ar tb completat astfel :
agent initiator = societatea mea
agent destinatar=societatea cu care fac compensarea
pe verso trec facturile emise de societatea cu care fac compensarea
iar ea tb sa imi trimita unul dar la initiator e ea, la dest societatea mea,
iar pe verso facturile emise de societatea mea...
Conform H.G. 685/1999, in cazul in care aveti datorii si/sau creante mai vechi de 30 de zile si cu o valoare mai mare de 10.000 lei, va trebui sa le raportati catre Institutul de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului, dar numai cele cu valoare mai mare de 10.000 lei sunt supuse compensarii realizate de catre Serviciul de Compensare din cadrul Institutului.
In cazul in care nu inregistrati datorii sau creante mai vechi de 30 de zile, dar acestea au o valoare mai mare de 10.000 lei nu sunteti obligat sa transmiteti aceste informatii la IMI.
Pentru facturi cu valori mai mari de 10.000 lei, compensarea datoriilor neplatite la termenele scadente se va realiza in conformitate cu prevederile regulamentului de compensare.
inca o problema...patronul a hotarat ca sa nu faca compensarea prin IMI, desi suma este de peste 2mld...urmand ca sa fie de acord cu amenda pe care o va lua...si atunci m-am gandit ca, fiind vb de o suma asa mare sa fac si eu si cealalta firma cate un ordin de compensare...stiu care e legea , dar nu tine de mine...