avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar evaluare teren la ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar evaluare teren la ANRP

Am mostenit o suprafata de teren de 27 ha in Viseu de Sus, MARAMURES, teren care la 1948 era extravilan. In perioada 1948-2010 s-au construit pe acest amplasament sosele, case, gospodarii, alimentare cu apa si curent electric,etc.Decizia civila obliga Primaria Viseu de Sus sa-mi restituie terenul pe vechiul amplasament sau pe un altul echivalent.Urmand cele legale am respins oferta Primariei (6 ha pasune alpina) optand pentru despagubiri banesti. Dosarul a trecut de Comisiile Locale si a ajuns la ANRP, care l-a repartizat pentru evaluare (aleatoriu) la un evaluator din Tg.Mures.OK. Acesta a cerut Primariei situatia despre acest amplasament ( daca e extra sau intravilan). Primaria Viseu refuza sa elibereze o hartie oficiala cu situatia terenului spunand ca nu stie. Am fost contactat telefonic si rugat sa scot extrase CF si sa le trimit la evaluator. Am extrase CF din 2000, din care am constatat ca defapt nu s-a operat nimic in C.F., terenul apare arabil ca in 1948. Ce pot sa fac? Cum dovedesc ca este intravilan (daca trebuie sa fac eu acest lucru ?) Astept evaluarea ? Dau ANRP in judecata ?

Alte discuții în legătură

Localizare teren !! ContSters210520 ContSters210520 Buna ziua ! Detinem un act de vanzare cumparare teren [b]in mereaua [/b]satului, din 1925. La colectivizare terenul a fost luat de GAC fara ca titularul sa se ... (vezi toată discuția)
Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din intravilan curti constructii in agricol DiamondsDaniela DiamondsDaniela Buna ziua tuturor! Poate gasesc aici niste raspunsuri pentru ca pe la institutii tot pup usile degeaba. In urma cu 2 ani am cumparat un teren agricol pe care ... (vezi toată discuția)