Am fost angajat aproape 2 ani la o firma de distributie, iar acum un an am fost pus sa -mi dau demisia, lucru pe care l-am acceptat fara comentarii stiind ca aveam de luat salariul pe 2 luni pl-us bonusurile aferente de la producatori si o garantie oprita in valoare de 1000 lei ( in total aproape 4000 lei, nu stiu exact ptr ca nu mi s-a comunicat nimic). A trecut un an si devenind din ce in ce mai insistent prin intermediul telefoanelor catre angajator cu privire la plata datoriilor salariale catre mine sa am surprinderea sa fiu balacarit ca la usa cortului. Intrebarea mea este cum sa fac sa-mi primesc banii cuveniti?
Drepturile salariale pot fi recuperate in termen de 3 ani da la data nasterii dreptului (data incetarii CIM) prin instanta. Fiind litigiu de munca sunteti scutit de plata taxei de timbru.
Important cand ajungeti in instanta sa aveti dovezi in sensul ca exista o obligatie din partea angajatorului sa va plateasca acele bonusuri, altfel sanse mici de reusita in instanta.
Succes.
Drept la actiune
adrian288
va rog sa ma ajutati cu o informatie. am gasit in codul mincii la art. 283 lit. c urmatoarea: Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi ... (vezi toată discuția)