avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

Am fost angajat aproape 2 ani la o firma de distributie, iar acum un an am fost pus sa -mi dau demisia, lucru pe care l-am acceptat fara comentarii stiind ca aveam de luat salariul pe 2 luni pl-us bonusurile aferente de la producatori si o garantie oprita in valoare de 1000 lei ( in total aproape 4000 lei, nu stiu exact ptr ca nu mi s-a comunicat nimic). A trecut un an si devenind din ce in ce mai insistent prin intermediul telefoanelor catre angajator cu privire la plata datoriilor salariale catre mine sa am surprinderea sa fiu balacarit ca la usa cortului. Intrebarea mea este cum sa fac sa-mi primesc banii cuveniti?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:23, 18 Mai 2010
Drepturile salariale pot fi recuperate in termen de 3 ani da la data nasterii dreptului (data incetarii CIM) prin instanta. Fiind litigiu de munca sunteti scutit de plata taxei de timbru.
actiune in instanta
Important cand ajungeti in instanta sa aveti dovezi in sensul ca exista o obligatie din partea angajatorului sa va plateasca acele bonusuri, altfel sanse mici de reusita in instanta.
Succes.
Pentru recuperare de sume restante,incadrati-va in termenul de 3 ani prevazut pentru prescriptie si formulati actiune in instanta
Data nasterii dreptului este data de cand trebuia platit salariul si nu data incetarii c.i.m. (de la momentul scandetei obligatiei de plata).
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale prescrise sau nu ? fbogdan fbogdan Va rog ajutati-ma! Mi-am dat demisia incepand cu 26.02.2008. Decizia de desfacere a contr.de munca e in 28.02.2008. Nu mi-au platit salariul prin card iar la ... (vezi toată discuția)
Drept la actiune adrian288 adrian288 va rog sa ma ajutati cu o informatie. am gasit in codul mincii la art. 283 lit. c urmatoarea: Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi ... (vezi toată discuția)