avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

Cand intervine termenul de prescriptie in dreptul comun si care sunt situatiile in care se intrerupe acest termen.
Cel mai recent răspuns: ratoiui , utilizator 07:51, 5 Aprilie 2007
termen general 3 ani, intrerupere in cazuri expres prevazute de lege
Mersi . As fi vrut sa aflu tocmai acele cazuri de intrerupere
Sau mai concret !
O persoana are de platit o datorie de care nu stie (ca proprietar al unui imobil). I se trimite o somatie de plata pe suma respectiva, cu confirmare de primire. Aceasta nu primeste aceasta somatie, dar pe confirmarea de primire apare o anumita semnatura a nu stiu cui, iar la calitatea celui care a primit-o apare ca persoana mama destinatarului. In conditiile in care aceasta este decedata de vreo ceva ani. De la data cand se considera plata datoriei au trecut aproximativ 4 ani, dar aceea confirmare apare trimisa dupa 2,5 ani de la data cand trebuia platita datoria. Persoana a fost data in judecata pentru recuperarea acestei datorii.
o confirmare de primire nu inseamna deloc recunoasterea datorieie si nici intreruperea termenului
Esti sigur ? Unde in lege pot gasi acest lucru ?

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie adriannn adriannn Buna ziua. Termenul de prescriptie de 3 ani poate fi intrerupt doar prin introducerea unei cereri de chemare in judecata, sau este necesar ca cererea sa fie ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Prescriptia adriannn adriannn Buna ziua. Termenul deprescriptie de 3 ani se intrerupe prin introducerea cererii de chemare in judecata, sau este necesar ca instanta se admita ... (vezi toată discuția)