avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesionare obligatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesionare obligatii

pot cesiona unei terte persoane drepturile si obligatiile ce rezulta dintr-un contract de imprumut facut cu o banca?Sa zicem ca in contul unei datorii o persoana se ofera sa-mi preia contractul de imprumut si se obliga sa plateasca ratele.Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 11:38, 19 Mai 2010
Este posibil doar cu acordul bancii. Daca cititi contractul de credit, veti observa ca, de obicei , exista clauza de interzicere a cesionarii obligatiilor asumate prin contractul de credit.
in contractul pe care-l am nu exista aceasta clauza.este specificat doar dreptul bancii de a cesiona drepturile si obligatiile ce decurg din acest contract dar nu exista nici-o referire la vreo interdictie in ceea ce-l priveste pe debitor de a-si cesiona drepturile si obligatiile si nici ca ar fi nevoie de acordul bancii...
nu se pricepe nimeni sa-mi raspunda? e prea complicat?
...nu e complicat deloc...cod civil impune interdictia cesiunii de obligatii...doar creantele pot fi cesionate...
e ceva pe la novatie, delegatie..

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta anna2000 anna2000 am primit un fax de 3 randuri prin care sunt informata ca creditorul meu a cesionat o creanta certa lichida si exigibila in suma de ... unui cesionar din ... (vezi toată discuția)
Cesiunea contractului de intretinere Lorena Chirila Lorena Chirila Nu sunt foarte sigura ca se poate face. Eu m-am gandit ca s-ar putea cu acordul intretinutului si cu transmiterea de catre intretinator a dreptului de ... (vezi toată discuția)