topsido a scris:
nu este legala nici un fel de modificare ulterioara a facturii prin taiere sau alte tipuri de corecturi indiferent daca sunt semnate si stampilate.
Aveti un temei legal pentru cele afirmate mai sus ?
Cand am afirmat despre corectarea prin taiere cu o linie a textului eronat samd ca o consider corecta , m-am bazat pe prevederea urmatoare :
10. In documentele justificative şi în cele contabile nu sunt admise stersaturi, modificari sau alte asemenea procedee, precum şi lasarea de spatii libere intre operatiunile inscrise în acestea sau file lipsa.
Erorile se corecteaza prin taierea cu o linie a textului sau a cifrei gresite, pentru ca acestea sa poata fi citite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corecta.
Corectarea se face în toate exemplarele documentului şi se confirma prin semnatura persoanei care a intocmit/corectat documentul justificativ, mentionandu-se şi data efectuarii corecturii.
11. In cazul documentelor justificative la care nu se admit corecturi, cum sunt cele pe baza carora se primeste, se elibereaza sau se justifica numerarul, ori al altor documente pentru care normele de utilizare prevad asemenea restrictii, documentul intocmit gresit se anuleaza şi ramane în carnetul respectiv.
(din omef 3512)
Mai exista si altceva ce mi-a scapat ?