O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de intarziere in cazul neachitarii facturilor. Doresc sa introduc actiune in instanta pentru recuperarea debitului principal si a penalitatilor de intarziere calculate. NU am emis factura de penalitati.
Intrebare: Credeti ca , pentru a solicita si penalitatile de intarziere e nevoie sa emit factura de penalitati pe care sa o comunic catre debitor, sau este suficient contractul care prevede penalitati?? Instanta , pe actiune de Somatie de plata, imi va respinge capatul de cerere privind penalitatile daca nu am emis factura??
Ordonanta de urgenta nr 119/2007 se aplica creantelor certe,lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contracte comerciale
Totodata,OUG nr 119/2007 stabileste ca in cazul litigiilor privitoare la obligatii de plata rezultand din contracte comerciale nu este necesara parcurgerea ,in prealabil ,
a etapei concilierii directe prevazuta la art 720-1 din Codul de procedura civila
Somatie
naroty
as avea o intrbare in legatura cu un debitor si anume o primarie
as putea sa ii fac o somatie simpla ca la orice alt debitor, sau necesita o alta ... (vezi toată discuția)