avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum pot scapa de firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum pot scapa de firma

Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa continui activitatea pe aceasta firma, intrucat am devenit si PFA. Firma nu are datorii astfel incat as vrea sa o inchid. Cum pot inchide firma si cum pot trece masina in proprietatea mea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 20:14, 19 Mai 2010
Simplu solicitati in baza legii nr.31/1990 rpivind societatile comerciale dizolvarea si lichidarea societatii.
Este o procedura destul de greoaie dar daca totul este in regula bunurile din patrimoniul societatii se vor intoarce in patrimoniul asociatului unic.
Multumesc pentru sfat. Din cate stiu costa destul de mult varianta dizolvarii si lichidarii...Alta varianta nu exista? Daca nu as mai depune,de exemplu, bilantul contabil nu s-ar putea pronunta din oficiu dizolvarea si lichidarea, ulterior radierea firmei?
Puteti, dar veti mprimi si o amenda in caest sens.
Mergeti la ORC si interesati-va de costuri.
Multumesc.
Exista varianta lichidarii voluntare.

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare Petre Enache Petre Enache Buna ziua, stimati colegi consultanti:...cum sa fie o decizie a asociatului unic care doreste sa dizolve si sa lichideze un SRL fara activitate, fara activ si ... (vezi toată discuția)
Srl cu activitate suspendata Bedreaga Mihai Bedreaga Mihai Am o societate comerciala cu activitatea suspendata la cerere din 01.07.2009. Ce trebuie sa fac pentru dizolvare si repartizarea patrimoniului, avand in vedere ... (vezi toată discuția)