Buna ziua!
Sunt medic de familie in mediul rural.
Anul trecut primaria a primit un ordin de a pune in vanzare cabinetul medical.
Mentionez ca imi desfasor activitatea intr-un apartament cu 3 camere la parterul unui bloc construit in anul 1974. Cand am preluat apartamentul , acesta nu corespundea normelor de functionare ale unui cabinet. Am fost nevoita sa fac reparatii capitale , cu fonduri proprii (tencuire, gletuire , repararea pardoselilor, repararea si amenajarea celor 2 grupuri sanitare , incalzirii , etc.). Primaria nu a contribuit la aceste reparatii nici cu aport material si nici prestarea de servicii, cum solicitasem, prin persoanele ce beneficiaza ajutor social .
Chiar in timpul amenajarilor, au venit niste reprezentanti ai unei firme de evaluare care au fotografiat apartamentul. Dupa o luna am aflat ca aprtamentul fusese evaluat la o suma de aprox. 600 000 000 rol (echivalat in euro la momentul respectiv)
Am intrebat de ce suma a fost atat de mare si mi s-a spus ca s-a evaluat prin comparare cu un apartament asemanator din orasul cel mai apropiat, fara sa se ia in considerare totusi amplasarea, gradul de degradare, etc.
Mentionez ca aprtamentul nu e racordat la un sistem de canalizare , deocamdata (eventualele costuri vor fi suportate de mine) , ca subsolul a fost folosit ca fosa septica, fapt ce a dus la degradarea si scaderea structurii de rezistenta a blocului.
In concluzie pretul apartamentului il consider destul de mare.
(daca as cumpara in acest moment apartamentul as da un avans de aprox. 150 mil. plus rate aferente in urmatorii 10 - 15 ani. Dupa calculul meu costul final ar fi aprox 900 mil rol)
Intrebarea mea : Cum pot contesta evaluarea? Daca exista un model anume de cerere, un algoritm , etc.
Mentionez deasemeni ca ceilalti locatari ai blocului au cumparat apartamentele chiar de la constructorul blocului incepand cu anii 1990, platind sume infime .....
Va multumesc!