avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post conform art 65 alin 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post conform art 65 alin 1

Salutare,

In conditiile mentionate in titlu, angajatorul are obligatia de a-mi plati 1 salariu compensator? Daca da, va rog sa imi indicati ce lege face referire la acest lucru.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:22, 19 Mai 2010
Da, minim 1 salariu compensatoriu, prevazut de art. 78(1) din Contractul Colectiv de munca la nivel national, aplicabil tuturor angajatorilor din Romania, indiferent de forma de proprietate (de stat sau privata)
Multumesc.

As mai avea o intrebare: sa presupunem ca nu gasesc pe criza asta un alt loc de munca. Care ar fi pasii de urmat pentru a beneficia de ajutor de somaj? Va rog sa detaliati care cunoasteti problema, intrucat nu m-am mai confruntat niciodata cu asa ceva si nu stiu cum trebuie sa procedez.

Multumesc.
Acte necesare ptr depunere dosar somaj:
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Certificatul de nastere,in original si copie;
4. Certificatul de casatorie,in original si copie;
5. Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apt de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
6. Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj
7. Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indemnizatia de somaj.
8. Carnetul de munca, in original si in copie, sau, in cazul in care nu s-a intocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii raporturilor de munca sau de serviciu de la ultimul angajator
9. Adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare - pe aceasta trebuie sa v-o elibereze angajatorul si va contine veniturile brute obtinute de dvs in ultimele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termin ccc si vreau sa beneficiez de indemnizatie de somaj daniela_laura daniela_laura va rog, vreau un rasp. urgent!: :( termin condediul de crestere a copilului de 2 ani si firma unde am lucrat s-a inchis si as vrea sa stiu ce acte imi sun ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie delina delina am 15 luni lucrate in ultimele24 luni si am dreptul la somaj ce acte [hirtoage] imi trebuie pentru adepune dosaru (vezi toată discuția)