avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martori asistenti in cercetarea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martori asistenti in cercetarea penala

Inculpatul este din Tulcea si este cercetat, in stare de arest, la Baia Mare. La perchezitia informatica sunt necesari si doi martori asistenti (aparatorul este prezent). Inculpatul nu are preferinte cu privire la martori. In sarcina cui cade aducerea acestor martori la perchezitie? Multumesc.
In sarcina celor care nu pot incheia un PV decat in prezenta unor martori asistenti:D
In sarcina organelor de cercetare penala.Nu pot fi martori asistenti minorii sub14 ani, persoanele interesate in cauza si cei care fac parte din aceeasi unitate cu organul care efectueaza actul procedural.
Numarul martorilor trebuie sa fie de minim 2.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca este vorba de o perchezitie informatica inclin sa cred ca este o infractiune cercetata de DIICOT. Sarcina aducerii martorilor cade in atributiile organului de urmarire penala, dar daca inculpatul ( aparatorul ) are obiectiuni in ceea ce priveste martorii, acestea se vor consemna in procesul-verbal de perchezitie.

av. Dalila Herescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de perchezitie locuinta prietena inculpat miss_obsession miss_obsession Buna ziua Situatia e in felul urmator x inculpat prins in flagrant arestat preventiv pentru furt calificat, suspectat pentru alte furturi anterioare imi ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)
Document perchezitie informatica ciurli_si_burli ciurli_si_burli In urma perchezitiei informatice am semnat un raport in care se prezenta continutul gasit. Dupa semnarea acestuia, am asteptat sa mi se inmaneze un exemplar si ... (vezi toată discuția)