avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... repunerea in termenul de acceptare a succesiunii - se ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

repunerea in termenul de acceptare a succesiunii - se aplica scutirea de taxe in baza art. 771 alin. 3 din CF 2007??

Am o intrebare interesanta la care as dori sa va dati cu parerea.
Cum se impaca si se pot interpreta urmatoarele doua prevederi legale:

Noul cod fiscal prevede scutirea de taxe si impozite succesorale pt tranferul dreptului de proprietate prin mostenire pentru cazul in care procedura succesorala se finalizeaza in maxim 2 ani de la data decesului a autorului succesiunii (art. 771 alin. 3 din CF 2007)

Cum se interpreteaza si se impaca si aplica aceasta norma cu situatiile in care se dispune repunerea in termenul de acceptare? Inteleg corect ca daca oricand cineva este repus in termenul de acceptare a unei succesiuni dezbaterea acesteia este si scutita de de taxe si impozite succesorale? Sau regula se aplica numai pt terenurile retrocedate (art 13 din Legea 18/91?) Ar trebui sa fie valabil pt toate bunurie, nu?

Exista legatura?
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2007
c51888, utilizator
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:19, 11 Aprilie 2007
parere personala..... cfiscal se aplica doar suucesiunilor dezbatute in 2 ani de la decesul autorului.....nu are nici o legatura cu alte legi speciale.....zic eu.....doar in cazul in care acele bunuri se dezbat la fel in 2 ani de la deces.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe succesorale dupa repunere in termen de acceptare?? c51888 c51888 Am o intrebare interesanta la care as dori sa va dati cu parerea. Cum se impaca si se pot interpreta urmatoarele doua prevederi legale: Noul cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Donatii impozabile??? andrei_pap87 andrei_pap87 se poate deschide un cont la banca in vederea strangerii de donatii in bani pentru o familie nevoiasa? ..daca da,care sunt demersurile? ...astfel de donatii ... (vezi toată discuția)
Succesiune mela57 mela57 in cat timp de la deces trebuie facuta succesiunea? (vezi toată discuția)