avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangerea prealabila poate fi retrasa prin avocat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangerea prealabila poate fi retrasa prin avocat?

poate partea vatamata sa/si retraga plangerea sa sa impace prin avocat daca nu poate fi prezent
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 17:45, 20 Mai 2010
Impacarea partilor este posibila pentru anumite infractiuni iar retragerea plangerii sau declaratia de impacare trebuie data personal in fata organului de urmarire penala.Nu este posibila impacarea in materie penala prin avocat
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
ContSters82289, utilizator
numai personal
Partea vatamata poate sa isi retraga plangerea si sa se impace cu partea adversa.
Instanta de judecata,solicita ca partea vatamata sa isi exprime actul de vointa personal
ynocentta, utilizator
multumesc tuturor banuiam eu noapte buna
Facand aplicarea prevederilor art. 11 pct. 2 lit. b), cu referire la art. 10 alin. 1 lit. h) teza a II-a din Codul de procedură penală, incetarea procesului penal în cazul infracţiunilor pentru care împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală poate fi dispusă de instanţă numai atunci când aceasta constată nemijlocit acordul de voinţă al inculpatului şi al persoanei vătămate de a se împăca total, necondiţionat şi definitiv, exprimat în şedinţa de judecată de aceste părţi, personal sau prin persoane cu mandat special, ori prin înscrisuri autentice.

[ link extern ]
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Retragere plangere raluca-didi raluca-didi Buna seara! As dorii sa ma lamuresc intro privinta.Sotul meu e acuzat ca ar fi luat 2 mousuri de la o sala de internet...m-am dus sa vorbesc cu patronul care a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal furt SilvestruGhimbasan SilvestruGhimbasan Buna ziuaa, Ma numesc Ghimbasan Silvestru ,am 25 ani, brasov, am si eu o intrebare!! In primavara anului 2015 am taiat de pe digul de protectie a apelor o ... (vezi toată discuția)
Renuntare la plangerea de furt Gaby008 Gaby008 Buna ziua!Am si eu o intrebare? In urma cu un an jumate o cunostinta mi-a furat 25 de grame de aur din casa. Am facut plangere la politie persoana respectiva ... (vezi toată discuția)