Buna ziuaa, Ma numesc Ghimbasan Silvestru ,am 25 ani, brasov,
am si eu o intrebare!! In primavara anului 2015 am taiat de pe digul de protectie a apelor o "salcie'' mai voluminoasa,am fost reclamat la 112 , am fost prins in fapt si mi sa intocmit dosar penal, prejudiciu creeat este de 2 metri steri. Administratia nationala a APELOR ROMANE vor sa imi dea o amenda in valoare de 100.000 lei,jumatate in 24 ore, prin achitarea amenzi ei isi retrag plangerea si dosarul se anuleaza. Intrebarea mea este sa platesc sau sa las lucrurile sa mearga mai departe la politie, ajung sa platesc mai mult la politie? (suntem 3 persoane implicate)
Impacare a trebuie sa fie personala, totala, expresa, acest subiect fiind transat in mod clar prin Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 27/2006 in sensul ca ”Incetarea procesului penal in cazul infractiunilor pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala poate fi dispusa de instanta numai atunci cand aceasta constata nemijlocit acordul de vointa al inculpatului si al persoanei vatamate de a se impaca total, neconditionat si definitiv, exprimat in sedinta de judecata de aceste parti, personal sau prin persoane cu mandat special, ori prin inscrisuri autentice” .
Furt
IlariaB
Am fost prinsa ca am furat produse cosmetice in valoare de 25 roni. Am mers cu paznicul, am recunoscut si am semnat niste foi. M-au intrebat cum ma numesc si ... (vezi toată discuția)