avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie vreun aviz pt taierea merilor din livada?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie vreun aviz pt taierea merilor din livada?

Buna ziua!
De pe un teren intravilan livada pt care exista nr stradal si este prevazut in PUZ costructie case se pot taia merii in vederea pregatirii pt constructie ? Este nevoie de vreun aviz pt taierea merilor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:25, 25 Mai 2010
Aveti doua solutii (eu as opta pentru prima!!!)
1. Sa taiati merii, pe la baza cam 15-20% si sa asteptati furtuna. Dupa furtuna, sa va vaietati si sa strigati in gura mare incat sa va auda toti vecinii de paguba pe care o aveti.
2. Sa obtineti autorizatia de la primarie. Pentru 10 meri taiati veti fi obligat sa plantati altii 50#-o
:D :giggle: " Aveti dreptate, trebuie sa mai si zimbim " apropo de furtuna ,eu optez pentru o TORNADA ar fi mai" credibila ". =D>
eu cred ca ar trebui sa va interesati la primarie daca "terenul" este inscris ca "livada" in actele primariei sau in cele de proprietate.
terenul e intabulat?
Eu stiam ca nucii sunt protejati de lege, cu obligatia de plantare 5:1, nu merii... In momentul schimbarii categoriei de folosinta a terenului, din "livada" in "curti constructii", trebuie obtinut un aviz de la primarie, pentru defrisare, care se da in schimbul unei taxe...daca v-au aprobat PUZ-ul prin HCL si inca nu v-au cerut acesti bani, faceti-va ca ploua si dati-i bataie!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)
Informatii bodo gabriella bodo gabriella Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare- cumparare cu clauza de uzufruct viager-paguba creata de uzufructuar F1PAR2 F1PAR2 Buna ziua. Acum 8 ani am cumparat o bucata de teren cu categoria de folosinta PASUNE, pentru care fostul proprietar si-a pastrat dreptul de uzufruct ... (vezi toată discuția)