Buna ziua!
De pe un teren intravilan livada pt care exista nr stradal si este prevazut in PUZ costructie case se pot taia merii in vederea pregatirii pt constructie ? Este nevoie de vreun aviz pt taierea merilor?
Multumesc
Aveti doua solutii (eu as opta pentru prima!!!)
1. Sa taiati merii, pe la baza cam 15-20% si sa asteptati furtuna. Dupa furtuna, sa va vaietati si sa strigati in gura mare incat sa va auda toti vecinii de paguba pe care o aveti.
2. Sa obtineti autorizatia de la primarie. Pentru 10 meri taiati veti fi obligat sa plantati altii 50#-o
eu cred ca ar trebui sa va interesati la primarie daca "terenul" este inscris ca "livada" in actele primariei sau in cele de proprietate.
terenul e intabulat?
Eu stiam ca nucii sunt protejati de lege, cu obligatia de plantare 5:1, nu merii... In momentul schimbarii categoriei de folosinta a terenului, din "livada" in "curti constructii", trebuie obtinut un aviz de la primarie, pentru defrisare, care se da in schimbul unei taxe...daca v-au aprobat PUZ-ul prin HCL si inca nu v-au cerut acesti bani, faceti-va ca ploua si dati-i bataie!:D
Informatii
bodo gabriella
Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie ... (vezi toată discuția)