avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate?

Buna ziua
am o colega care vrea sa divorteze.
problema este urmatoarea; acum 2 luni s-a dus si a depus dosarul in localitatea unde a stat cu parintii(actualmente locuieste in bucuresti cu chirie),sotul ei a vrut stramutarea dosarului(ca nu a vrut sa se faca de ris ) in bucuresti.
a trecut ceva timp,ne-am uitat pe site-ul just.ro si am vazut ca ia dat termen in 16.12.ac.
S-a dus la judecatorie,a depus o cerere pentru un termen mai apropiat,la primit 20.05.ac,iar acolo surpriza.D-na judecatoare nu a tinut cont de faptul ca ea vrea sa scape,iar el pleaca in strainatate si le-a spus ca termenul ramine tot in decembrie.
Intrebarea mea este urmatoarea: poate sa depuna iar dosarul la judecatoria din localitatea parintilor,in speranta ca va primi un termen mai apropriat?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:48, 21 Mai 2010
nu rezolva nimic.. mai bine ramane termenul ala care este si chiar daca el nu se prezinta.. se va judeca in lipsa lui si gata!!!.. ce atata tura vura?.. divortul tot divort e.. daca sunt isteti amandoi se pot duce la un mediator si intr o luna termina tot fara sa mai treaca pe la tribunal
Se pare ca a intervenit razboiul nervilor si al orgoliilor aici.
Daca depune dosar de divort in localitatea parintilor, paratul va veni si va spune ca este deja dosar pe rol la Bucuresti. Fiind primul dosar inregistrat, cel din urma se va declina catre acela si se vor reuni. Asa ca mare branza tot nu face prietena dvs.
Mult succes.
Care este ultimul domiciliu comun al sotilor? Instanta din acel loc este investita cu solutionarea cererii....
Si se poate incerca si cu o noua cerere....nu este nimic de pierdut.
Exista solutia sa-l dea in judecata la domiciliul ei ( la parinti , sa-si faca mutatie) si sa sdeclare ca nu stie unde domiciliaza sotul in strainatate....sunt sanse
Ea are mutatie in bucuresti,el la fel( adrese diferite).
Poate tot ea sa se mai duca odata la judecatoria din orasul unde nascuta?
Amindoi sint din acelas oras. Ma intereseaza daca este legal sa mai depuna tot ea inca odata cererea de divort.
multumesc

Alte discuții în legătură

Sfat divort dosar tip solutie: constată perimată cererea vio2017 vio2017 Am nevoie de un sfat vizavi de solutia data intr-un dosar de divort. Mai jos regasiti ultima solutie afisata pe portal just: Tip solutie: Constată perimată ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela-ghincea gabriela-ghincea Buna seara.. eu sunt casatorita cu sotul meu de aproape 12 ani dar din cauza situatiei din familie l-am parasit acum 2 ani si am luat cei doi copii minori cu ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)