avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sfat divort dosar tip solutie: Constată perimată ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sfat divort dosar tip solutie: Constată perimată cererea

Am nevoie de un sfat vizavi de solutia data intr-un dosar de divort. Mai jos regasiti ultima solutie afisata pe portal just:
Tip solutie: Constată perimată cererea
Solutia pe scurt: Constată perimată cererea formulată de reclamanta ....... în contradictoriu cu pârâtul ........i. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronun?are. Cererea se depune la Judecătoria Babadag. Pronuntată în sedintă publică, azi, 05.10.2017.
Document: Hotarâre 499/2017 05.10.2017

Dosarul a fost deschis in Bucuresti, din cauza ultimului domiciliu in comun.
Sotul nu s-a prezentat la prima infatisare si ulterior dosarul a fost mutat la Babadag ( locuinta anterioara a sotului ) .

Vreau sa stiu ce este de facut. Daca redeschid dosarul, trebuie facuta actiunea in Bucuresti sau sa merg in Babadag ( ceea ce ar implica pentru mine costuri in plus cu deplasare, cazare etc ) pentru a contacta un avocat local pentru continuarea procesului ?

Cand actiunea a fost deschisa in Bucuresti, aveam copil minor. Mentionez ca in momentul de fata copilul este major.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:00, 14 Noiembrie 2017
Aveti text legal imperativ pt stabilirea competentei.

Art. 914 Cpc - Instanţa competentă
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor.
Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.

Asadar - in ordine - aveti instanta de la ultimul domiciliu comun (cu conditia ca unul dintre soti sa mai locuiasca in acea circumscriptie), Instanta de la domiciliul paratului, instanta de la domiciliul reclamantului (daca paratul nu are locuinta in tara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat divort dosar tip solutie: constată perimată cererea vio2017 vio2017 Am nevoie de un sfat vizavi de solutia data intr-un dosar de divort. Mai jos regasiti ultima solutie afisata pe portal just: Tip solutie: Constată perimată ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)
Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)