avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort - competenta teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort - competenta teritoriala

Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București tinând cont ca eu am mutatie în alt judet acolo unde am stat cu el ....specific că el tot acolo locuieste si acum
Locuiti fara forme legale in Bucuresti?

Art. 914 NCPC

Instanţa competentă

(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.

Nu conteaza daca locuiti sau nu cu forme legale in Bucuresti cel putin in privinta competentei teritoriale la divort.
Veti depune cererea de divort la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
Da,locuiesc fara forme legale în București... deci va trebui să solicit divorțul in localitatea unde am domiciliul pe buletin.... multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in alt judet turboxxl turboxxl Buna ziua, Daca am flotant in alt judet si depun o cerere de divort la judecatoria judetului in care stau acum cum se procedeaza? Sau este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!!- competenta teritoriala divort madalinaadelina madalinaadelina Am si eu o intrebare,vreau sa divortez,eu acum sunt in judetul Ph,sotul este din alt judet,unde si eu am domiciliul,pot divorta in jud Ph daca am mutatie sau ... (vezi toată discuția)
Pot divorta in italia. MYLYMYLY MYLYMYLY Doresc sa divortez in italia.Sint separata de 1 an si 4 luni cu 2 copii unul fiind minor.Specific ca am locuit in italia si detin buletin .Care ar fii ... (vezi toată discuția)