avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autoturism cumparat de la o persoana
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autoturism cumparat de la o persoana

Buna ziua!Daca poate sa ma ajute cineva intr-o problema care ma preocupa.Am cumparat o masina de la o persoana din Bucuresti.Persoana respectiva nu este proprietarul acestui autoturism.As vrea sa o inmatriculez pe numele meu.proprietar este o firma din Tg. Mures.Am luat legatura cu firma respectiva si mi s-a zis ca masina e scoasa de 3 ani de la plata taxelor.Care e procedura legala pt a reusi sa inmatriculez masina pe numele meu.Pot actiona persoana de la care am luat masina,avand in vedere ca am facut o chitanta de mana cu 2 martori.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaelaa.roxana , utilizator 21:43, 22 Mai 2010
cu persoana inscrisa in cartea de identitate a masinii trebuie sa va judecati
treaba e ca nu de la ea am luat masina
ma gandeam eu. oricum trebuie contactat proprietarul masinii
In opinia noastra, are relevanta persoana ce figureaza cu auto inmatriculat la financiar, neavand relevanta persoana inscrisa in cartea de identitate a auto.
Vreti sa spuneti ca nu este luat in evidentele fiscale de nimeni? Daca in termen de 30 zile nu se face modificarea proprietarului la primarie masina este trecuta tot pe numele persoanei care a platit impozitul. Cred ca masina este pe numele firmei din Tg Mures. Va trebui sa platiti impozitul pe cei 3 ani si o amenda si o inmatriculati pe numele dvs.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto giony18 giony18 Buna ziua, Am cumparat o masina recent, vanzatorul a cumparat-o la randul sau de la alta persoana, a incris-o la circa financiara,dar nu a schimbat talon ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism? cristache paula cristache paula buna va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatorea probleme: tatal meu in urma cu 8 ani a vandut o masina unei rude fara sa faca acte,acea ruda a vandut ... (vezi toată discuția)
Inscriere masina babasu babasu am cumparat o masina de la o persoana si am toate actele de la ea dar in masina am gasit un certificat de radiere fiscala facut de proprietarul amterior catre ... (vezi toată discuția)