avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inmatriculare auto

Buna ziua,

Am cumparat o masina recent, vanzatorul a cumparat-o la randul sau de la alta persoana, a incris-o la circa financiara,dar nu a schimbat talon (figureaza in carte si talon fostul proprietar).
O sa am vreo problema la politie cand o sa merg sa o inmatriculez? Sau la circa financiara cand o declar?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 20:37, 5 Octombrie 2018
La politie veti avea probleme!
Fara radiere zero inscriere (atentie 2 radieri care lipsesc = trafic).
La CF in principiu nu vor zice nimic pt ca vor putea sa taxeze pt acelas vehicul 2 contribuabili.



Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Demos, utilizator
Probabil nu am fost foarte explicit, nu vor putea sa taxeze de doua ori acelasi vehicul.
Primul proprietar a oferit fiscalul celui de al doilea, iar respectivul a declarat masina la finante. Nu s-a mai dus ulterior la politie sa o treaca pe numele sau si in talon+carte de identitate.
In prezent eu am semnat contractul de vanzare-cumparare cu el(intermediarul sa-i spunem), Acum urmeaza sa mearga cu contractul la circa financiara pentru fiscal si ptr a o scoate de la impozitare.
Daca detineti document legal achizitie bun mobil ,certificat fiscal si fisa radiere auto de la vanzator nu veti intampina greutati
@Demos
Utilizatorul a precizat
vanzatorul a cumparat-o la randul sau de la alta persoana, a incris-o la circa financiara,

Nu are legatura talonul cu administratia fiscala
Nu am facut nici o legatura intre primarii si poolbars, biserici si discoteci, etc... (recititi va rog, 2 fraze distincte, 2 idei distincte)!
La trecerea unui bun mobil din posesia unei persoane in posesia unei alte persoane inscrierea la "CF", deci obtinerea certificatului fiscal este o prima etapa.
Ceea ce eu am subliniat prin postarea mea este faptul ca utilizatorul vrea sa inscrie vehiculul pe numele lui dar cu certificatul fiscal al, citez: "Primul proprietar a oferit fiscalul celui de al doilea, iar respectivul a declarat masina la finante" sau, mai nou "intermediarul sa-i spunem", etc...!
De unde concluzia, intre vanzatori care "ofera" certificate fiscale, samsari de tot felul si cumparatori care nu recitesc postarile, care nu verifica informatiile transmise si nici logica de expunere raspundem pe calapod!
Va multumesc pentru raspuns.
Intre timp am primit de la vechiul proprietar cele 4 exemplare ale contractului de instrainare-dobandire, imediat dupa aceea am mers la directia de taxe si impozite unde am declarat-o si a fost luata in evidenta. Acolo mi-a fost oprit un exemplar de contract.
Acum urmeaza sa merg sa o inmatriculez, aici sper sa nu intampin probleme...

O intrebare as mai avea, este obligatoriu ca in momentul in care depun actele la ghiseu pentru inmatriculare sa am completat talonul la rubrica "instrainat catre"?
In prezent nu este mentionat nimic pe talon

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
giony18, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto sh prin intermediar RolandSachelarescu RolandSachelarescu Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Vreau sa cumpar o masina. Baiatul de la care cumpar masina a cumparat-o si el la randul lui de la ... (vezi toată discuția)
Vânzare - cumparare auto mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am cumpărat o mașină în luna octombrie 2017, dar certificatul fiscal l-am primit in 4 ianuarie 2018 . Intrebarea mea este : Primesc amenda ,daca ma duc sa ... (vezi toată discuția)