Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, care este perioada minima legala (intre data publicarii anuntului pe SEAP si data limita de depunere a ofertelor) pentru publicarea unui anunt de catre care o Autoritate Contractanta?
A doua intrebare: O institutie de stat poate oferta si intra in competitie cu institutiile private in cazul in care autoritatea contractanta este tot o institutie de stat?
Va multumesc!
Ca sa puteti stabili perioada minima legala trebuie sa precizati despre ce procedura este vorba (licitatie, cerere de oferta etc.) si tipul de contract (lucrari/servicii/furnizare).
Termenul minim cuprins intre data publicarii anuntului de participare si data limita de depunere a ofertelor in cadrul procedurii de licitatie deschisa este diferit:
1. daca valoarea estimata a contractului este > decat valoarea pragului pentru publicare in JOUE si nu a fost publicat un anunt de intentie:
- termenul minim pt. depunerea ofertelor = 52 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE = 45 zile
- daca documentatia este accesibila in SEAP = 47 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE si documentatia este accesibila in SEAP = 40 zile
2. daca valoarea estimata a contractului este > decat valoarea pragului pentru publicare in JOUE si a fost publicat un anunt de intentie:
- termenul minim pt. depunerea ofertelor = 36 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE = 29 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE si documentatia este accesibila in SEAP = 24 zile
3. daca valoarea estimata a contractului este < (sau egala) decat valoarea pragului pentru publicare in JOUE:
- termenul minim pt. depunerea ofertelor = 20 zile
- daca documentatia este atasata in SEAP = 15 zile
ATENTIE:
- in cazul publicarii anuntului in JOUE la calcularea termenelor se vor adauga la perioadele minime impuse de lege si 3 zile lucratoare, necesare pentru verificarea anuntului de catre ANRMAP si transmiterea acestuia de catre SEAP.
- pentru anunturile a caror publicare in JOUE nu este obligatorie, la calcularea termenelor se vor adauga la perioadele minime impuse de lege si 2 zile lucratoare, necesare pentru verificarea anuntului de catre ANRMAP.
Pentru CERERE DE OFERTA in cazul în care valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este egală sau mai mică decât cea prevăzută la art. 55 alin. (2) din OUG 34/2006 autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite anunţul de participare, spre publicare în SEAP, cu cel puţin 10 zile înainte de data-limită de depunere a candidaturilor.
Buna ziua,
Ce mai pot face in cazul in care am facut o achizitie publica de peste 15000 euro si nu am publicat pe SEAP invitatie de atribuire?#-o
Acum am observat si achizitia a fost facuta in toamna lui 2010.
Multumesc
Nu mai puteti face nimic.
Nu am inteles ce anume nu ati publicat in SEAP : invitatia de participare sau anuntul de atribuire ?
Termenul dvs. de invitatie de atribuire nu -mi este cunoscut ...