Am gasit aceasta adresa pe net si vin la dvs cu rugamintea de a ma #-o"lumina" intr-o problema:
Sunt rezidenta in Romania.Muncesc in Italia cu contract de munca de la 1 martie a.c pana la 31 iulie a.c. , angajatorul meu imi opreste impozitul pe venit pe bustapaga("fluturas") pe care mi-o da in fiecare luna. Toate bune si frumoase pana am auzit ca treb. sa platesc impozit si in Romania. Codul fiscal zice se contrazice cu conventia semnata de Romania cu Italia in 1977 pt evitarea dublei impozitari. Tot in codul fiscal am citit ca pt rezidentii in Romania, care lucreaza cu contract in strainatete, daca durata contractului de munca nu e mai mare de 163 de zile, nu e obligatorie declararea contractului deci nu este impozabil venitul obtinut.
Cum se calculeaza durata contractului meu, in zile calendaristice sau in zile lucratoare efectuate in fiecare luna?(pentru 1martie - 31 iulie 2010)
Deci in conditiile astea eu treb sa platesc diferenta de impozit, in Romania, pt venitul castigat in aceasta perioada?
Va multumesc
Sumele sau avantajele primite de persoane fizice romane din activităţi dependente (salariale) desfăşurate într-un stat străin, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv, nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit.
Dividende
popescu dumitru
o persoana juridica italiana care detine 100% capitalul social intr-o firma romna , cand primeste dividendele de la firma romana plateste in italia impozit pt ... (vezi toată discuția)