avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am furat dintr-un mega-marchet!Va rog ajutati-ma cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am furat dintr-un mega-marchet!Va rog ajutati-ma cu cateva sfaturi!

Buna ziua!Probabil ca la problema pe care o am in momentul asta ar trebui sa ma duc la un psiholog nu sa va sacai pe voi cu intrebarile mele.Dar totusi v-as ruga sa ma indrumati intr-un fel.Am furat din mega-marchetul Cora cateva accesorii (2 bratari ,o pereche de cercei)si m-au prins...l-a iesire,m-a asteptat un angajat care m-a dus pana la anchetatori si primul m-a pus sa recunosc,al doilea m-a pus sa ma dezbrac si sa scot tot ce am sustras din magazin...urmatoarea oprire a fost la un departament de politie tot din cadrul magazinului si acolo mi-au scris datele dupa buletin pe acceasi foaie pe care au scris codul si pretul produselor furate.
Dupa toate ascestea mi s-a spus ca ori platesc produsele,daca am bani la mine ,iar daca nu am cheama politia si imi face dosar penal.La mine nu aveam destui bani ,imi mai trebuiau 15 ron si mi-au spus sa ma descurc in vreun fel,sa chem mama ,tata sa imi achite ca sa scap asa.Pana la urma au intrat si 2 oameni in incapere care s-au dat drept politisti si care mi-au adresat niste cuvinte foarte urate de genul daca nu ai 15 ron sa achiti dute pe centura sa faci rost.Sincer stiu ca am gresit dar nu mi se par deloc profesionale vorbele si jicnirile lor.
Pana la urma am reusit sa imi conving o prietena sa vina sa ma ajute si am achitat la o casa speciala,mi-au dat produsele si omul cu care am stat in incapere ,care m-a supravegeat mi-a facut cu mana in semn ca pot pleca...
Acum intrebarile mele sunt:
1.Pot sa ma trezesc acasa cu vreo citatie pentru a ma prezenta la sectie?
2.Pot trece cu vederea sau acoperii fapta avand in vedere ca angajatii din Cora mi-au spus ca asta este aranjamentul lor cu cei de la politie,sa nu faca dosar penal celor care au bani sa isi achite produsele furate,tratandu-i ca pe niste clienti obisnuiti?
Va rog inca o data sa imi raspundeti.Multumesc,anticipat

Cel mai recent răspuns: Stropinel , utilizator 22:32, 21 Mai 2010
Daca s-a facut sesizare de ei riscati extrem de mult....este furt calificat!
sfat: interesati-va daca aveti plangere la politie
scoteti-va un certificat medical urgent.....
Chiar daca se va face plangere la politie, avand in vedere prejudiciul foarte mic si recuperat, este foarte probabil ca procurorul sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala pentru fapta care nu prezinta social si sa vi se aplice o amenda.
Da, veti primi o amenda administrativa daca a fost sesizata politia.
Achitati prejudiciul si rezolvati amiabil fara sa mai sesizeze politia.

avocat Claudiu Lascoschi
In mod legal,ar trebui sa vi se intocmeasca dosar penal pentru infractiunea de furt calificat,astfel cum este aceasta prev.de art.208-209 lit.e(loc public),iar fata de faptul ca ati recunoscut fapta si ca ati acoperit partial prejudiciul destul de mic(ar fi bine sa achitati si restul sumei,daca nu ati achitat-o),acesta sa fie trimis procurorului cu referat ,iar magistratul sa va aplice o amenda administrativa,in conformitate cu disp.at18/1 c.pen.
Intelegerea despre care vorbiti ,intre supermarket si politie, eludeaza legea,din punctul meu de vedere.
Dar la noi,probabil este posibil ca o societate comerciala privata,sa "faca politica penala" a statului,fara ca nimeni sa intervina.
Avand in vedere succesiunea evenimentelor,acoperirea prejudiciului,atitudinea cooperanta ,autoritatile ,posibil sa dispuna amenda administrativa
Aveti antecedente penale?

Alte discuții în legătură

Am furat din magazin si am fost prinsa...ce mi se intampla?? Kristinaaa Kristinaaa buna ziua, am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Citatie Ioana925 Ioana925 Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)