avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitii de produse dela persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitii de produse dela persoane fizice

Buna ziua
Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care au preturile cu aprox 20% sub pretul distribuitorilor traditionali, bineinteles produsele sunt fara factura ( in aceasta perioada orice crestere de adaos conteaza) . As putea sa le achizitionez si sa le introduc in firma spre vanzare cu borderou de achizitie ? Este ceva ilegal in astfel de cazuri? Exista vreun formular de borderou de achizitie?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 17:59, 23 Iunie 2010
Dupa parerea mea, achizitii de produse cosmetice si naturiste de la persoane fizice, fara certificat de calitate si garantie o sa va atraga ,,neplaceri" atat din partea O.P.C. cat si a D.S.V.
multumesc de raspuns, nu opc-ul si dsv-ul sunt problema, produsele au certificate de calitate emise pentru fiecare serie de produs iar in ceea ce priveste termenul de garantie au cel putin 1-2 ani pana expira. Pe mine ma intereseaza neplacerile de care as putea sa ma lovesc in relatiile cu finantele, garda financiara,... adica e sau nu evaziune fiscala se poate interpreta ca as colabora cu structuri subterane
daca acele persoane fizice vand cosmetice cu certificate de calitate si banuiesc ca vand in cantitate maricica, este clar ca fac comert electronic....dar comert nelegal(fara acte). Cred ca veti avea probleme la control pt ca nu aveti acte de provenienta a marfii.
Problema e ca acele certificate nu le puteti folosi decat daca persoanele fizice sunt autorizate in comertul electronic, asa cum a precizat si @cimpazu.
Nu puteti intocmi borderou de achizitii pentru astfel de produse.

Concluzia puteti sa o trageti si singura : Achizitie de produse cosmetice si naturiste prin internet, in vederea recomercializarii pentru care nu aveti nici un fel de document legal intocmit de cei care le comercializeaza.
Am inteles , multumesc . Permiteti sa mai pun o intrebare: Sunt inscris intr-o firma MLM care-mi vinde produsele pe factura dar pe persoana fizica, aceste produse pot fi introduse pe borderou de achizitie in firma spre revanzare?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Extras paypal utilizat ca factura anc4 anc4 Am o nelamurire foarte mare...Doresc sa imi infiintez un pfa cu codurile caen 4791(comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) ... (vezi toată discuția)
Marfa in regim de consignatie bernadette bernadette Buna ziua Am o problema si as dori daca ma poate ajuta cineva Am achizitionat marfa din UE pe care pe baza unui contract incerc sa vand in regim de ... (vezi toată discuția)
Fara factura fiscala margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneze arbusti pt gradina de la un producator local ce nu e pers juridica sau pfa ci are doar certificat de producator? ... (vezi toată discuția)