Buna ziua
Am o problema si as dori daca ma poate ajuta cineva
Am achizitionat marfa din UE pe care pe baza unui contract incerc sa vand
in regim de consignatie
Intrebarea mea este daca la vanzare catre o persoana fizica eu trebuie sa calculez tva pe toata valoarea
marfii sau numai pe adaosul meu.Si furnizorul este platitor de tva dar o sa-mi factureze fara fiind achizitie in cadrul UE
Declaratia 390 trebuie sa depun la primirea marfii s-au numai la vanzarea lui?
Multumesc frumos
La achizitie primiti fact fara tva, si declarati in 390. Trebuie sa va inregistrati in ROI inainte de efectuarea achizitiei pt ca CUI-ul dvoastra sa fie valid pt achizitii intracomunitare.
La vinzare in Ro trebuie sa facturati cu tva, fara a depune declaratia 390, fie ca vindeti la Pj, fie ca vindeti la PF.
Daca vindeti in regim de consignatia, acest lucru il puteti face numai catre PJ. Acest lucru presupune ca incheiati un contract in acest sens, in care specificati acest regim de vinzare. La livrare ii intocmiti un Aviz de insotire a marfii pe care specificati ca este vinzare in regim de consignatie.
La sf lunii clientul dvoastra a comunica valoare produselor vindute, moment in care ii faceti fact cu tva pt marfa vinduta de care acesta.
Art 134 1, alin 2: "(2) Pentru bunurile livrate în baza unui contract de consignaţie, se consideră că livrarea bunurilor de la consignant la consignatar are loc la data la care bunurile sunt livrate de consignatar clienţilor săi."
Marfa pe aviz
adrianabresug
va rog sa imi spuneti daca pot sa livrez unui client marfa (produs finit) pe baza de aviz si sa facturez in momentul in care incasez ?
Societatea livreaza ... (vezi toată discuția)