avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Primire marfa in custodie si facturare(obligatii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale)

In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , TVA,...etc)

Se doreste ca in contabilitatea firmei sa fie inregistrat un stoc minim ( citeva produse )

Furnizolrul emite factura de 2 ori pe saptamina in functie de vinzarile din magazin.
urmind ca in contabilitatea magazinului sa se inregistreze progesiv

Cum se realizeaza tehnic acesta solutie ?
Ce oblizatii legale si fiscale are magazinul ?
Cel mai recent răspuns: cony2727 , utilizator 14:14, 27 Noiembrie 2014
Stocul scriptic trebuie sa coincida cu cel faptic. Chiar daca marfa v-o livreaza cu aviz de insotire a marfii, tot trebuie sa va faca si factura intr-un final. Si apoi dumneavostra doriti sa apareti cu putina marfa pe stocul scriptic, dar veti avea incasari (venituri) mai mari.
exista varianta uzuala, de a incheia proces verbal de custodie, intre furnizor si dvs magazin, practic de prezentare a marfii.In momentul in care cineva o vrea, se face factura.Furniz storneaza custodia, emite factura de marfa catre magazin si magazinul catre client.Si daca aveti si softuri care permit tranzactiile online, se poate simultan.
In primul rind, marfurile primite in custodie nu se pot vinde. Custodia = Incredintarea spre pastrare si conservare a unor bunuri.

Va sugerez primirea marfii in regim de consignatie. Acest lucru presupune ca se incheie un contract in care se precizeaza acest regim de comercializare. Marfa va vine pe baza de aviz, o receptionati (nota 371 = 408).

Periodic, cel tirziu la sfirsitul lunii, ii comunicati furnizorului cantitate vinduta, iar el va face factura (nota 408,4426 = 401).
DPV al tva, art 134 1, alin 2: "(2) Pentru bunurile livrate în baza unui contract de consignaţie, se consideră că livrarea bunurilor de la consignant la consignatar are loc la data la care bunurile sunt livrate de consignatar clienţilor săi."


In cazul primirii bunurilor in consignatie In baza Contractului de consignatie " Ordin 3055/2009 Art.156. - (1) Detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, precum si efectuarea de
operatiuni economice, fără să fie înregistrate în contabilitate, sunt interzise.
(2) În aplicarea alin. (1) este necesar să se asigure:
a) receptionarea tuturor bunurilor materiale intrate în entitate si înregistrarea acestora
la locurile de depozitare. Bunurile materiale primite pentru prelucrare, în custodie sau în
consignatie se receptionează si înregistrează distinct ca intrări în gestiune. În
contabilitate, valoarea acestor bunuri se înregistrează în conturi în afara bilantului;"
8033. Valori materiale primite în păstrare sau custodie
In baza formularului Bon de primire în consignaţie (COD 14-3-2) conform OMEF nr. 3512/27.11.2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)
Marfa in consignatie alexs1985 alexs1985 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie( cu o monografie contabile pe etape) Am primit de la un furnizor marfa in consignatie (mai ... (vezi toată discuția)