avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa in consignatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa in consignatie

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie( cu o monografie contabile pe etape)
Am primit de la un furnizor marfa in consignatie (mai exact felicitari). Pentru marfa respectiva am primit un process verbal de predare primire marfa + aviz de insotire a marfii. In fiecare luna , le dam dansilor un raport de vanzari iar ei ne factureaza marfa.

Cum ar trebui sa inregistrez acest aviz (marfa). O receptionez ca si facture sau ca si aviz pe contul 371? Si in momentul cand mi se factureaza marfa cum ar trebui sa inregistrez acea factura? Ar insemna sa introduce marfa de doua ori?
Am gasit pe diverse formuri ca marfa primita in custodie se inregistreaza in contul 8033 si se introduce in contul 371 in momentul in care se factureaza de catre furnizor. Insa noua ne trebuie marfa pe stoc pentru a putea fi vanduta cu amanuntul catre client mai departe.


Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Ambalaje primite fara factura carabela_anca carabela_anca Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am ... (vezi toată discuția)