avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfuri in custodie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfuri in custodie

Buna ziua,

Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru marfurile primite in custodie am aviz de insotire a marfii pentru care am intocmit N.I.R. Custodia se evidentiaza numai extrabilantier in contabilitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:58, 21 Noiembrie 2010
Buna dimineata!

Se inregistreaza numai extracontabil ,in debitul contului 8033 - Valori materiale primite în păstrare sau custodie . Corect cum ati procedat,facand N.I.R. .
Multumesc pentru raspuns,

As putea sa le vand,si apoi furnizorul sa-mi faca factura pentru marfa vanduta, sau trebuie mai intai sa-mi faca factura si apoi sa le vand?
Dar consignatia se tine tot extrabilantier prin contul 8033?
Nu,faceti un aviz de retur ptr a putea sa scoateti marfa din custodie,inregistrand de data aceasta in credit 8033.

Apoi furnizorul va emite factura catre Dvs. ,va inregistrati intrarea si puteti vinde.


Incercati sa editati intrebarile ,nu sa postati doua mesaje consecutive,regulamentul interzice acest lucru.

Reflectarea in contabilitate a operatiunilor desfasurate in regim de consignatie la unitatile de consignatie :

La primirea bunurilor de la deponenti, nu inregistreaza in contabilitate respectiva intrare in gestiune, aceasta fiind inregistrata extracontabil ,tot in cont 8033 .
La primire, trebuie sa intocmeasca „Bonul de primire in consignatie”. Acest document se intocmeste in doua exemplare, dintre care unul se inainteaza deponentului, iar celalalt ramane la unitate. Daca deponentul este operator economic platitor de T.V.A., bunurile depuse in consignatie sunt insotite de avizul de insotire a bunului (marfii), care va cuprinde mentiunea „pentru vanzare in regim de consignatie”.
Incarcarea in gestiune a bunurilor primite de la deponenti este efectuata in momentul in care bunul a fost vandut.
In contabilitate, la vanzare, efectele se reflecta in contul de profit si pierdere pe venituri si pe cheltuieli, se achita deponentul si se retine comisionul de consignatie perceput .

Cu placere .
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc pentru raspuns,si imi cer scuze pentru intrebari dar nu am stiut.

Alte discuții în legătură

Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)
Marfa cu plata la vanzare simi79 simi79 Ce proceduri se face cand se da marfa cu plata la vanzare?Din cate am inteles ar trebuie un contract intre firme,e adevarat?Numai pe baza de aviz se poate fara ... (vezi toată discuția)
Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)