avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ambalaje primite fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ambalaje primite fara factura

Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am gandit sa le incarc doar cantitativ intr-un cont extrabilantier (8033). Folosesc pentru incarcare un proces verbal de receptie in care mentionez ca la factura ...... s-au receptionat si x bucati de cutii sau paleti. Parte din paleti ii dau mai departe cu aviz clientilor. Cutiile le dau pe aviz unei firme de colectare carton cu care am contract. Poate cineva sa imi spuna daca este ok modul in care procedez?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:22, 10 Aprilie 2009
Atata timp cat pe factura de marfa nu sunt evidentiati separat (paletii) procedati corect, pentru ca daca erau evidentiati, fie trebuia sa-i returnati furnizorului si va emitea factura storno, fie ii plateati in acelasi timp cu marfa si va ramaneau in posesie. Aceeasi rezolvare si la cutiile de carton.
si in 8033 la ce valoare le inregistrati?Faceti fise de magazie si inventariere, fara valori.
da.le inregistrez doar cantitativ. atat. nu este ok?
Conturile exprima valori, nu cantitati.Ce ar fi de ex.in contul 371 sa inregistrezi numarul de produse din raft?!
Contul 8033 Valori materiale primite in pastrare sau custodie
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta valorilor materiale (materii si materiale, marfuri, imobilizari corporale, etc.) primite temporar spre pastrare sau in custodie pe baza de act de predare-primire (scoatere) din custodie, incheiat in acest scop.

In debitul contului 8033 "Venituri materiale primite in pastrare sau custodie" se inregistreaza, la preturile prevazute in documentele incheiate, valorile materiale primite in custodie sau pastrare temporara, iar in credit, la aceleasi preturi, valorile materiale iesite din custodie sau pastrare ca urmare a restituirii, achizitionarii pentru nevoile unitatii, distrugerii din cauza calamitatilor, lipsurile de inventar etc.

Soldul contului reprezinta valoarea materialelor primite in pastrare sau custodie, existente la un moment dat.

Nota: pentru grupa 80 "Conturi in afara bilantului" se foloseste metoda de inregistrare in partida simpla, adica inregistrarile se fac in debitul si creditul unui singur cont, fara folosirea de conturi corespondente.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Si daca eu nu am un pret? Cum sa le valorific? Ambalajele nu imi vin cu pret. Cu furnizorul nu ma pot intelege sa imi dea un pret orientativ. Ce as putea sa fac? Sa le valorific eu la un pret al pietei din Romania? Este corect?

Alte discuții în legătură

Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate galerie de arta Rodica Ess Rodica Ess Buna tuturor, O galerie de arta, care intermediaza in baza unui contract de comision vanzarea unei opere de arta, si intocmeste factura pe intreaga valoare ... (vezi toată discuția)