avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate Galerie de Arta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate Galerie de Arta

Buna tuturor,

O galerie de arta, care intermediaza in baza unui contract de comision vanzarea unei opere de arta, si intocmeste factura pe intreaga valoare ( valoare stabilita de artist + comision) isi incarca cifra de afaceri si cu valoarea operei, sau doar cu valoarea comisionului? Care este monografia contabila pentru acest gen de tranzactie? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ess , utilizator 12:57, 25 Octombrie 2019
Opera de arta este inregistrata in custodie in contul: 8033. Valori materiale primite in pastrare sau custodie.

Cifra de afaceri se incarca doar cu valoarea comisionului.
Multumesc! Asa am gandit si eu, dar am sunat la Asistenta contribuabili (0314039160), iar raspunsul primit a fost ca: avand in vedere prevederile din 1802, opera de arta sta in custodie pana la momentul identificarii unui cumparator si stabilirii pretului, iar concomitent cu tranzactia se intocmeste NIR, se incarca in gestiune si apoi se vinde ca orice alta "marfa", trecand prin venit intreaga valoare.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile i.i. -servicii reincarcare cartele telefonie si carduri plati online Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, va cer ajutorul in elucidarea urmatoarelor probleme: 1-Detin un aparat de incarcari electronice cartele telefonie mobila , in fiecare saptamana ... (vezi toată discuția)
Tva la casele de amanet cata76 cata76 sunt administratorul unei case de amanet si am o mare neclaritate legata de cum se aplica tva in acest domeniu si la ce se aplica tva ?exemplul meu este foarte ... (vezi toată discuția)