avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA marfa pe aviz
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

marfa pe aviz

va rog sa imi spuneti daca pot sa livrez unui client marfa (produs finit) pe baza de aviz si sa facturez in momentul in care incasez ?
Societatea livreaza marfa dar incaseaza abia dupa 2-3 luni si problema e ca nu are din ce sa plateasca tva de aceea administratorul ar dori sa faca aviz si sa factureze in momentul incasarii
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 13:07, 25 Octombrie 2011
Nu e corect. Faceti factura de la inceput.
Se poate incheia un contract de vinzare in regim de consignatie. Trimiteti marfa cu aviz, dar facturati lunar ceea ce a vindut consignatarul.
art 134 1, alin 2:
"(2) Pentru bunurile livrate în baza unui contract de consignaţie, se consideră că livrarea bunurilor de la consignant la consignatar are loc la data la care bunurile sunt livrate de consignatar clienţilor săi."

Nu se poate factura la data incasarii, moment ulterior livrarii.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa in regim de consignatie bernadette bernadette Buna ziua Am o problema si as dori daca ma poate ajuta cineva Am achizitionat marfa din UE pe care pe baza unui contract incerc sa vand in regim de ... (vezi toată discuția)
Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)
Contract de consignatie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate care executa mobila unicat doreste sa o comercializeze in sistem de consignatie prin ... (vezi toată discuția)