avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de consignatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de consignatie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate care executa mobila unicat doreste sa o comercializeze in sistem de consignatie prin alte societati comerciale posesoare de locatii (magazine, show-room-uri etc.) cu care s-au semnat contracte de consignatie.
Intrebarile care se ridica sunt urmatoarele:

a. Predarea obiectelor de catre consignant catre consignatar se poate face pe baza de aviz de expeditie, iar emiterea facturii sa se efectueze dupa vanzarea produselor de catre consignatar? Sau ce alta alternativa exista?

b. Plata comisionului cuvenit pentru consignatar se va efectua de consignant in baza unei facturi emise de consignatar sau se retine fara alte documente de catre consignatar la plata produselor vandute?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: zangorescu86 , utilizator 12:38, 13 Septembrie 2013
a. da. cea mai buna. pana in momentul cand se va vinde marfa pt dvs va fi considerata "marfa la terti"
b. depinde de contract...cel mai bine cu factura - sa se evidentieze distinct.
Vanzarea in consignatie intre persoane juridice se face astfel: (1) consignantul livreaza marfa in baza avizului de expeditie, (2) consignatarul intocmeste nota de intrare-receptie (N.I.R.) iar la aceasta marfa se tine o evidenta distincta inclusiv pe casa de marcat unde i se aloca un departament. (3) Lunar, pana cel tarziu pe 15 a lunii urmatoare, consignantul intocmeste factura cu marfa vanduta iar (4) consignatarul va plati conform intelegerii: la data facturarii sau la un alt termen.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Sunt titularul unei I.I. cod caen 4779
si doresc sa primesc produse in magazin :
1 second-hand de la persoane fizice ne autorizate (un telefon, frigider, ocazional)
2 tablouri de la pictori( ne fiind pfa)
3 haine noi confectionate de o pfa

primirea in magazin se va face in baza unui bon de primire in consignatie !

inrebarea este: cum se calculeaza oprirea la sursa
si de ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate ctr consignatie realog realog Am o societate platitoare de TVA si am ca domeniu de activitate comert online. Nelamuririle mele sunt legate de vanzarea unor produse handmade preluate ... (vezi toată discuția)
Consignatie, retinerea la sursa zangorescu86 zangorescu86 Buna ziua ! Am o problema, Eu, PFA primesc in consignatie un telefon in baza contractului de consignatie / Bon de primire in consignatie de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Asociere firme cu activitate identica gabihob gabihob 2 firme care au ca obiect de activitate vanzarea cu amanuntul a obiectelor sanitare si a altor instalatii similare doresc asocierea prin preluarea de catre una ... (vezi toată discuția)