avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Fiscalitate ctr consignatie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Fiscalitate ctr consignatie

Am o societate platitoare de TVA si am ca domeniu de activitate comert online.
Nelamuririle mele sunt legate de vanzarea unor produse handmade preluate printr-un ctr de consignatie de la o persoana care are societate neplatitoare de TVA, pe care doresc sa le vand pe site-ul nostru:

1. marfa pleaca de la aceasta firma catre mine cu aviz de insotire a marfii (din cate stiu eu) insa eu trebuie sa intocmesc NIR ptr aceasta marfa care urmeaza sa o vand ulterior? sau nu?... intelegerea contractuala dintre mine si furnizor este ca in ultima zi din luna sa-i trimit raport cu ce s-a vandut in luna curenta si el sa emita factura fiscala.
Cum se procedeaza in contabilitate ca si proces sa fie totul in regula?
2. Si eu la randul meu dau produse in consignatie unei alte firme care le vinde la randul ei pe internet pe un site propriu.Aici am un ctr de consignatie care stipuleaza ca la jumatatea lunii curente sa primesc de la ei un raport de vanzari pe luna trecuta iar eu sa emit factura fiscala aferenta. e ok asa contabil?
In acest din urma caz eu voi emite aviz de insotire al marfii la ce trimit catre ei.

Astept un raspuns avizat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lee_vue , utilizator 19:46, 28 August 2014
Vanzarea in consignatie intre persoane juridice se face astfel: (1) consignantul livreaza marfa in baza avizului de expeditie, (2) consignatarul intocmeste nota de intrare-receptie (N.I.R.) iar la aceasta marfa se tine o evidenta distincta inclusiv pe casa de marcat unde i se aloca un departament. (3) Lunar, pana cel tarziu pe 15 a lunii urmatoare, consignantul intocmeste factura cu marfa vanduta iar (4) consignatarul va plati conform intelegerii: la data facturarii sau la un alt termen.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de consignatie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate care executa mobila unicat doreste sa o comercializeze in sistem de consignatie prin ... (vezi toată discuția)
Asociere firme cu activitate identica gabihob gabihob 2 firme care au ca obiect de activitate vanzarea cu amanuntul a obiectelor sanitare si a altor instalatii similare doresc asocierea prin preluarea de catre una ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)