avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Consignatie, retinerea la sursa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Consignatie, retinerea la sursa

Buna ziua !
Am o problema,

Eu, PFA primesc in consignatie un telefon in baza contractului de consignatie / Bon de primire in consignatie de la o persoana fizica, stabilind suma de 100 lei pe telefon.
EU,PFA vand telefonul unui client cu 120 lei (20% adaos)
Din cei 20 lei virez catre stat 16% si 5,5

!!! trebuie sa retin la sursa din cei 100 lei ai deponentului 16 si 5,5 % ?????? #-o

multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: zangorescu86 , utilizator 18:34, 11 Septembrie 2013
Buna ziua,
Sunt titularul unei I.I. cod caen 4779
si doresc sa primesc produse in magazin :
1 second-hand de la persoane fizice ne autorizate (un telefon, frigider, ocazional)
2 tablouri de la pictori( ne fiind pfa)
3 haine noi de la o pfa

primirea in magazin se va face in baza unui bon de primire in consignatie !

inrebarea este: cum se calculeaza oprirea la sursa in cele 3 cazuri ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de consignatie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate care executa mobila unicat doreste sa o comercializeze in sistem de consignatie prin ... (vezi toată discuția)
Deschidere magazin tip consignatie mezgageza mezgageza ce trebuie sa infiintez daca vor sa vand produse cumparate din pietele din strainatate?(electronice,biciclete,schiuri etc.)SRL? AF? PF? este posibil sa vand ... (vezi toată discuția)
Acte pentru deschiderea unui magazin cu rochii de inchiriat? cataliana cataliana Buna seara as dori sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi ! as dori sa imi deschid un magazin cu rochii de mireasa de inchiriat si nu stiu cum as putea sa ... (vezi toată discuția)