avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ACCIDENT RUTIER CU VICTIMA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ACCIDENT RUTIER CU VICTIMA

Buna seara,
aveti idee daca in cazul unui accident rutier cu victima,care necesita spitalizare,victima trebuie sa plateasca costurile spitalizarii la iesirea din spital sau plateste casa de asigurari(victima este pensionar) si isi recupreaza ulterior de la cel impotriva caruia s-a intocmit dosar de urmarire penala pentru vatamare corporala din culpa??In urma accidentului victima s-a ales cu o fractura de clavicula.
Multumesc.Ce pot face????
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:29, 21 Mai 2010
Daca victima este asigurata plateste casa de asigurari, urmand apoi sa-si recupreze prejudiciul de la cel care l-a cauzat daca este gasit vinovat si condamnat printr-o hotarare judecatoreasca.
Nu, victima nu va plati costurile spitalizarii in acest caz, pentru ca aceasta este asigurata medical, insa aceste costuri vot fi recuperate de spitalul respectiv prin constituirea de parte civila in procesul penal, iar inculpatul va fi obligat la plata lor eventual in solidar cu asiguratorul daca a existat o asigurare a autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier-spitalizarea elena200620 elena200620 buna seara am fost implicata intrun accident rutier cu victima victima a stat spitalizata timp de zile.eu inca mai sunt eleva si am inteles ca este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)