avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... DECIZIE (incorecta?) privind returnarea alocatiei de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

DECIZIE (incorecta?) privind returnarea alocatiei de stat pentru copii

Buna seara,

Cand credeam ca am scapat de zecile de drumuri catre str. Hambarului primesc acum cateva zile prin posta urmatoarea DECIZIE:

"1. Se constituie debit suma in cuantum de 3000 lei, platita necuvenit cu titlu de alocatie de stat pentru copii aferent perioadei 05/2007 - 07/2008.......
2. Prezenta decizie devine titlu executoriu din momentul comunicarii.
3. Debitorul are la dispozitie un termen de 30 zile pentru a achita suma incasata necuvenit la .......... In cazul nerespectarii termenului, se vor aplica masurile de executare silita"

Din 2006, pana in 2008 am primit conform unei decizii date in 30.11.2006 de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale cate 800 lei pe luna cu titlu de indemnizatie crestere copil cu varsta de pana la 2 ani.

Nu am aflat inca in baza carei legi/HG/OG s-a emis aceasta DECIZIE. Mi se parea normal ca pe langa cele 5 (cinci) legi/OG/HG privind organizarea si functionarea lor (insiruite pe trei sferturi din pagina) sa enumere si baza legala a acestei cereri.

Drept urmare, am inceput o mica munca de cercetare si am descoperit urmatoarele:

- decizia prin care am primit 800 lei ca indemnizatie de crestere a copilului s-a luat in baza OG nr. 148/2005
- aceasta OG a fost modificata prin Legea 7/2007 dupa cum urmeaza: " Art.2 - Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul indemnizatiei prevazute la art.1 este de 600 lei (RON)"

Sunt profund nedumerit - daca decizia primita in 2006 imi confirma o suma de 800 lei ca indemnizatie, aceasta poate fi redusa ulterior la 600 lei, in 2007? Nu am gasit nicaieri in Legea 7/2007 referire la faptul ca se aplica sau nu SI indemnizatiilor aflate "in plata" la 01.01.2007.

As dori, va rog, o parere pentru a reusi sa-mi dau seama cum stau exact din punct de vedere legal.

Va multumesc,
Stefan
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
micutzu1977, utilizator

Alte discuții în legătură

Og 148/2005 sirbu elena sirbu elena am si eu o problema careia nu ii gasesc raspuns singura. in og 148/2005 la art. 1 alin.1 se specifica urmatoarele: "Începând cu data de 1 ianuarie 2006, ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii care constituie titlu executoriu 1603 1603 In luna septembrie 2008 am intrerupt CICC si am revenit la serviciu. Conform legii am dus D.G.A.S.P.C. - sector 3 Bucuresti o adeverinta prin care se certifica ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)