avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... OG 148/2005
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

OG 148/2005

am si eu o problema careia nu ii gasesc raspuns singura. in og 148/2005 la art. 1 alin.1 se specifica urmatoarele: "Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pâna la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara în cuantum de 800 lei (RON).", dupa care la art. 2 spune ca indemnizatia de la 1.01.2007 este de 600 ron. ce nu inteleg eu este: daca ai nascut in 2006 beneficiez pana la epuizarea concediului pentru cresterea copilului de indemnizatia de 800 ron sau de la 1.01.2007 se micsoreaza la 600 ron. va multumesc
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 13:21, 22 Noiembrie 2005
Daca copilul se naste in anul 2006 indemnizatia lunara pe toata perioada concediului este de 800 lei RON .
si din 01.01.2007 se beneficiaza si de alocatia de 200 ron asa cum prevede ordonanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului handsu handsu In cazul in care perioada pentru cresterea copilului sub doi ani se prelungeste cu un an , copilul avand un handicap ,indemnizatia primita in cei doi ani ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil pana la varsta de trei ani vgv vgv cum se procedeaza cu prelungirea concediului ingrijire copil pana la varsta de trei ani? (vezi toată discuția)
Cresterea copilului - concediu nfad nfad vreau sa ma lamuriti si pe mine cu ceva, va rog. am o fetita de 9 luni si sunt din nou insarcinata. as vrea sa stiu cum e cu concediul de crestere a copilului. ... (vezi toată discuția)