avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale concediu ingrijire copil pana la varsta de trei ani
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

concediu ingrijire copil pana la varsta de trei ani

cum se procedeaza cu prelungirea concediului ingrijire copil pana la varsta de trei ani?
Cel mai recent răspuns: live_maz , utilizator 22:26, 20 Octombrie 2006
pai te lamureste OUG 148/2005
DAR PENTRU PRELUNGIREA CONCEDIULUI PESTE 2 ANI, COPILUL TREBUIE SA SUFERE DE VREO AFECTIUNE.
REVIN CU MAI MULTE DETALII :
OUG 148/2005 ART.1
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
ART.4
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii prevăzute de Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, este următorul:
a) 200 lei (RON) lunar, în situaţia copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap;
ok,multumesc mult....dar legea nu ma ajuta f mult in ceea ce ma intereseaza.....din cate am inteles se face un contract de asigurari de sanatate .....se plateste cateva....luni....sa poti beneficia de acest an pt ingrijire copil "bolnav".Nu din punct de vedere legal.....ci practic.....
daca ai indeplinit conditiile privind indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani si copilul tau aRE probleme de sanatate dovedite medical(handicap) nu mai ai nevoie de nici o asigurare medicala suplimentara. depui hartiile la directia de munca si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii pentru copil liuda26 liuda26 am asa intrebare:am un copil de un an, lasat cu bunicii care sunt pensionari, eu sunt incadrata in cimpul muncii.Buneilor trebuie sa li se plateasca ... (vezi toată discuția)
Somaj carmencj carmencj Buna-ziua as avea o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda:sunt in concediul pt cresterea copilului de la 2 la 3 ani deoarece fetita mea este bolnava si ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare ionela83 ionela83 Buna, Sunt o viitoare mamica, si vreau sa va intreb daca stiti daca se acorda indemniztie din contractul de colaborare daca acel contract este in alt judet ... (vezi toată discuția)