avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SE ACORDA INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI?????
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SE ACORDA INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI?????

buna ziua.o sa va prezint pe scurt urmatorul caz si va rog daca puteti sa am ajutati.este vorba despre o viitoare mamica..singura care ar dori sa stie daca statul ii mai acorda indemnizatia de crestere a copilului in cazul in care aceasta este in 1 an la facultate (spiru h.bucuresti),a ratat prima sesiune de examene punanad munca pe primul plan#-o (nu are carte de munca) si nu si-a achitat ultima taxa la facultate.mai poate fi considerata studenta?din cate am inteles aceasta indemnizatie se acorda doar studentelor,celor care au fost angajate-sau sotul (cu carte de munca) in ultimul an si celor care au primit ajutor de somaj.daca nu o poate primi alte ajutoare si/sau indemnizatii de la stat primeste?multumesc anticipat.(daca considerati ca,nu am dat suficiente informatii imi puteti lasa intrebari la care eu va voi raspunde)
Cel mai recent răspuns: OANAMIRELACUCU , utilizator 15:49, 22 Mai 2010
deci...licenta nu fiind in 1 an.somaj nu....carte de munca din care sa reiasa ca a cotizat in ultimele 12 luni nu.cu alte cuvinte,indemnizatia nu se acorda.numai alocatia (lunara) si suplimentul de 100 lei (o data).X-(X-(X-(X-(.....multumesc mult d-na avocat;)
Textul OUG nr.148/2005 a mai fost modificat prin Legea nr.239/2009 si Legea nr.240/2009.... :)

Legea nr. 240/2009 - completarea alin. (2) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
Articol unic - Alineatul (2) al articolului 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
— Dupa litera l) se introduce o noua litera, litera m), cu urmatorul cuprins:
„m) urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale.”
multumesc dar in cazul acesta se mai aplica aceasta lege?nu stiu daca-i mai poate da cineva adeverinta de student ea neachitand ultima taxa si neprezentan-du-se la sesiune.:sorry:
OANAMIRELACUCU a scris:

multumesc dar in cazul acesta se mai aplica aceasta lege?nu stiu daca-i mai poate da cineva adeverinta de student ea neachitand ultima taxa si neprezentan-du-se la sesiune.:sorry:

Daca este studenta, atunci poate beneficia de indemnizatia pentru CIC .. in cazul in care va fi exmatriculata, atunci nu va beneficia de acesta indemnizatie.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere copil filipandrutza filipandrutza Vreau sa va adresez si eu o intrebare:sunt studenta in anul IV la o universitate de stat si urmeaza sa nasc pe data de 5 iulie iar sustinerea licentei este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt mamele studente rebyi rebyi Buna ziua.Am ineput cursueile unei facultati la zi in anul 2005.in 2007 am nascut fetita, iar in 2008 am intrerupt studiile pt ca eram insarcinata din nou.am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil a doua facultate lilishor lilishor Buna ziua, As dori sa stiu daca se acorda indemnizatia de crestere a copilului si daca esti la a doua facultate, cu taxa, la zi. Va multumesc (vezi toată discuția)