avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE

Buna ziua!...
Am 18 ani si parintii mei sunt despartiti de 5 ani (mentionez faptul ca nu sa realizat procesul de divort). Eu nu am pastrat legatura cu tatal meu din motive personale. Intrebarea mea este: IMI POT SCHIMBA NUMELE DE FAMILIE??..... Pentru asta parintii mei ar trebui sa divorteze??.....Va multumesc anticipat.!
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 21:41, 22 Mai 2010
Schimbarea numelui pe cale administrativa se face numai in cazuri bine motivate si nu are obligatoriu legatura cu divortul parintilor (OG 41/2003) .
Mersi , @adutescu .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Daca aveti 18 ani impliniti puteti recurge la procedura administrativa de schimbare a numelui.
Gasiti mai multe informatii studiind Ordonanta nr. 41/30 ian. 2003, art. 4
Va recomand sa va angajati un avocat.

Schimbarea numelui se poate face foarte usor pe cale administrativa (in baza O.G. 41/2003).
Pentru aceasta trebuie sa va adresati consiliului local unde s-a inregistrat nasterea dumneavoastra. Veti primii informatiile necesare de la ofiterul starii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Vlad2013 Vlad2013 In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)
Acte schimbare nume florin_feraru florin_feraru Buna seara!Va rog sa-mi spuneti si mie ce acte ii trebuiesc pentru a schimba numele copilului.M-am casatorit de curand .Sotia mea are un copil dintr-o ... (vezi toată discuția)