avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Sesizare I.C.C.J. cu privire la o plangere catre CEDO ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Sesizare I.C.C.J. cu privire la o plangere catre CEDO impotriva ROMANIEI.

Buna ziua,

M-am adresat cu plangere CEDO impotriva ROMANIEI. Ca sa respect NOTA de completare a cererii catre CEDO si anume a pct.7 din aceasta am instiintat si I.C.C.J. a Romaniei cu privire la plangerea formulata.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Mai poate face ceva I.C.C.J. acum in procesul pierdut de mine pe plan local ?
Daca Da, ce anume ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 24 Mai 2010
Nu poate face decat sa-si exprime punctul de vedere, atat din perspectiva situatiei de fapt cat si din perspectiva situatiei in drept.
ICCJ nu mai poate face nimic in privinta litigiului pierdut de catre dvs ...poate sa-ai exprime punctul de vedere sau sa inainteze procurorului general o adresa prin care sa solicite promovarea unui recurs in interesul legii daca in practica judiciară s-a constatat că nu există un punct de vedere unitar cu privire la problema dvs.
Va multumesc. pentru raspunsurile d-voastra.

Spuneti-mi va rog, daca prin recursul in interesul legii inaintat de procurorul general mai poate fi data o Decizie privitoare la procesul pierdut ? Sau cu alte cuvinte ce ar reprezenta acest recurs in cadrul procesului meu.
Astept raspunsurile d-voastra. Multumesc.
Nu va ajuta cu nimic un recurs in interesul legii.
Efectele jurice se produc doar pt viitor.

avocat Claudiu Lascoschi
Recursul în interesul legii, în caz de admitere, nu afectează hotărârile examinate şi nu produce efecte utile pentru părţi.
Prin acest recurs se solicită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe asupra chestiunilor de drept care au fost soluţionate diferit de instanţele judecătoreşt. Scopul pentru care se exercită recursul în interesul legii este de a asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii pe întreg teritoriul României.
De aceea, soluţiile se pronunţă numai în interesul legii si nu au efect asupra hotărârilor judecătoreşti examinate şi nici cu privire la situaţia părţilor din acele procese (alin.3 al art.329 C.proc.civ.) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ril beliskner beliskner Imi poate explica si mie va rog ce anume este un RIL? (Recurs in interesul legii). In ce anume consta? (vezi toată discuția)
R.i.l. - solicitare adresata cui ? nimar nimar Buna ziua, Intr-un proces civil se doreste sesizarea I.C.C.J. de catre reclamant cu privire la respectarea unui articol dintr-o lege in cazul sau(ajuns la ... (vezi toată discuția)
Cum actioneaza o decizie data la un recurs in interesul legii, asupra unei sentinte data de o instanta, in opozitie cu decizia inaltei curti de casatie si justitie? florinelu1907 florinelu1907 In urma unei actiuni in instanta prin care s-a solicitat acordarea sporului de dispozitiv pentru personalul din cadrul primariei, sentinta data de instanta a ... (vezi toată discuția)