M-am adresat cu plangere CEDO impotriva ROMANIEI. Ca sa respect NOTA de completare a cererii catre CEDO si anume a pct.7 din aceasta am instiintat si I.C.C.J. a Romaniei cu privire la plangerea formulata.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Mai poate face ceva I.C.C.J. acum in procesul pierdut de mine pe plan local ?
Daca Da, ce anume ?
ICCJ nu mai poate face nimic in privinta litigiului pierdut de catre dvs ...poate sa-ai exprime punctul de vedere sau sa inainteze procurorului general o adresa prin care sa solicite promovarea unui recurs in interesul legii daca in practica judiciară s-a constatat că nu există un punct de vedere unitar cu privire la problema dvs.
Spuneti-mi va rog, daca prin recursul in interesul legii inaintat de procurorul general mai poate fi data o Decizie privitoare la procesul pierdut ? Sau cu alte cuvinte ce ar reprezenta acest recurs in cadrul procesului meu.
Astept raspunsurile d-voastra. Multumesc.
Recursul în interesul legii, în caz de admitere, nu afectează hotărârile examinate şi nu produce efecte utile pentru părţi.
Prin acest recurs se solicită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe asupra chestiunilor de drept care au fost soluţionate diferit de instanţele judecătoreşt. Scopul pentru care se exercită recursul în interesul legii este de a asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii pe întreg teritoriul României.
De aceea, soluţiile se pronunţă numai în interesul legii si nu au efect asupra hotărârilor judecătoreşti examinate şi nici cu privire la situaţia părţilor din acele procese (alin.3 al art.329 C.proc.civ.) .