avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestrare de persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestrare de persoane

buna ziua

va rog sa ma ajutati cu o informatie si un sfat.
azi am fost la locuinta parintilor fostei concubine, pentru a-mi vedea baiatul, pe care la tinut ascuns de mine aproape 4 saptamani.cred ca am facut o prostie: am luat copilul( nu este nici o hotarare judecatoreasca la cine sa stea minorul) si pe cele doua le-am inchis in bucatarie.usa de la bucatarie avea geam dar nu la spart nimeni ca sa poate iesi. cheile au ramas in incuietoare. au scapat dupa cateva minute. au chemat politia si politia ma amenintat ca o sa fac puscarie pt. sechestrare, daca nu ma intorc inapoi cu copilul. pe 31 este prima infatisare pt. incredintare minor.
-poate fi considerata sechestrare atata timp cat puteau sa sparga geamul si sa deschida usa?
-daca nu au depus plangere acum la politie mai poate sa depuna dupa o saptamana?

astept cu nerabdare raspunsurile dv. (ma pregatesc de puscarie sau am ceva sanse)

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:27, 23 Mai 2010
conform legii are timp 60 de zile sa depuna plangerea, ca sa faca asta ii trebuie martori,de puscarie nu se pune vorba este greu de demonstrat si depinde de agentul constatator,cred in cel mai rau caz cu o amenda .asa cum spune ea ca ati sechestrat-o ,puteti spune ca l-a dat de buna voie.daca depune plangere sa declarati ca ele v-au primit in casa, altfel va poate acuza de violare de domiciliu.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
stefi_gv, utilizator
nu trebuie sa fie un anumit timp, retinute si nu se ia in calcul ca putea prin spargerea unui geam sa deschida usa?
nu conteaza cat au fost retinute.au martori ca ati intrat peste ele? daca nu au martori nu conteaza ce declara ele, dvs puteti declara altceva...
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
stefi_gv, utilizator
nu am intrat cu forta, am fost lasat sa intru. cred ca politia a deschis usa.
Avand in vedere circumstantele in care sau derulat evenimentele,calitatea dvs de tata,de aspectul ca va aflati in instanta pentru solutionarea situatiei minorului,nu se pune problema sub aspectul dispunerii masurii privative de libertate
Pe viitor incercati ,sa fiti responsabil si sa nu mai actionati sub imperiul nervilor

Alte discuții în legătură

Sechestrare minora george 21 george 21 Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de ... (vezi toată discuția)
Sechestrare si schimbare de incadrare la viol ginaiuliana202014 ginaiuliana202014 Buna seara!Sotul meu este acuzat de sechestrare,viol in grup in forma continua,lovire si tentativa de proxenetism.Sunt 4 inculpati 2 arestati si 2 sub control ... (vezi toată discuția)
Lovirea LUBEN LUBEN Buna ziua, In data de 26 ian.2010 avand un proces de reancredintare minor in calitate de reclamant,dupa terminarea sedintei de judecata si iesind din incinta ... (vezi toată discuția)