avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovirea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovirea

Buna ziua,
In data de 26 ian.2010 avand un proces de reancredintare minor in calitate de reclamant,dupa terminarea sedintei de judecata si iesind din incinta judecatoriei,am fost atacat si lovit cu picioarele si doborat pe capota masinii de catre concubinul fostei mele sotii,acesta aducandu-mi injurii,amenintari cu moartea si insulte f. grave.
La toate aceste scene asistand si martorii pe care i-am avut eu chemati la procesul meu.Dupa terminarea conflictului am fost la politie si am depus plangere declarand cele intamplate si trecand si martorii care au fost de fata.
Mentionez ca nu este prima abatere de acest gen facuta de concubinul fostei sotii,mai existand o plangere la politie dar neavand nici-un martor.
Intrebarea mea este : ce as mai putea face altceva si de la ce sa ma astept acum din partea politiei,care sunt procedurile urmatoare,ce pedeapsa risca si la ce infractiune se incadreaza? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:00, 30 Ianuarie 2010
Lovirea si alte violente , art. 180 C. penal , amenintarea, Art. 193 C penal.
este bine ca ati depus plangere si ca aveti si martori. Impotriva concubinului sotiei dvs. se vor efectua cercetari si , daca va fi cazul , va fi urmarit penal si trimis in judecata. Pentru lovire pedeapsa este inchisoare de la o luna la 3 luni sau amenda, iar pentru amenintare este amenda.
In baza probelor este bine sa sesizati oficial autoritatile
Acestea, in urma cercetarilor se pot pronunta competent asupra existentei elementelor si indiciilor unor infractiuni.
Nu are rost a va gandi la ''ce sa va asteptati din partea politiei,care sunt procedurile urmatoare si la ce infractiune se incadreaza ''
Toate aceste intrebari vor primi raspuns competent din partea autoritatii care va administra probe,suplimentare fata de sustinerile uneia dintre partile implicate
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru loviri si amenintare Anonimata Anonimata Ce pedeapsa se primeste in cazul in care am depus o plangere penala impotriva surorii mele care ma tot ameninta cu moartea si m-a lovit. Amenintarea este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - unde se depune? w0lfshad3 w0lfshad3 Doresc sa initiez cercetarea penala a paratului pentru infractiunile de amenintare si santaj. [b]Unde depun aceasta reclamatie?[/b] [i]Se poate face impotriva ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere, loviri, jigniri, amenințări din partea poliției locale. cum pot obține daune morale pentru ce mi s-a întâmplat? Gioni2021 Gioni2021 Salutare! Mă poate ajuta cineva cu un sfat ? Intenționez să dau în judecată Poliția Locală si Serviciul 112 si să cer daune morale imense.(Cu ... (vezi toată discuția)