avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz de putere, loviri, jigniri, amenințări din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz de putere, loviri, jigniri, amenințări din partea poliției locale. Cum pot obține daune morale pentru ce mi s-a întâmplat?

Salutare! Mă poate ajuta cineva cu un sfat ? Intenționez să dau în judecată Poliția Locală si Serviciul 112 si să cer daune morale imense.(Cu siguranță va fi zilele astea un caz răsunător in media) Nu ştiu cum funcționează ..mai întâi trebuie să merg la Parchet să fac plângere penală si după soluționarea dosarului să merg la judecătorie să îi acționez in instanță pt pagube morale ..Sau trebuie să merg direct la judecătorie cu dovezile si martorii care au asistat la incident???
Menționez că am filmare in care se vede cum polțişti locali mă hărțuiesc în trafic imi pun masina în față se suie pe capotă , mă jignesc,mă lovesc, mă amenintă am si martori oculari,filmarea mea cât si camerele stradale care au filmat incidentul( mie nu mi le vor da dar vor fi obligați la cererea instanței să le pună la dispoziție).
Voi face plângere si Serviciului 112 deoarece am sunat si am reclamat că sunt hărțuit agresat de Poliția Locală si nu au vrut să îmi trimită nici un echipaj menționând că NU E CAZ DE 112 .Am înregistrarea apelul pe telefon din care reiese clar ce afirm .....
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa va adresati instantei civile, daca intr-adevar este vorba de infractiuni.
Depuneti plangere penala. Aveti dreptul sa va constituiti parte civila pana la inceperea cercetarii judecatoresti. O sa vi se si aduca la cunostinta acest drept. Trebuie sa precizati daunele pe care le solicitati, intinderea lor si ce reprezinta, ce parte sunt daune morale si ce parte daune materiale.
Instanta o sa se pronunte pe ambele laturi ale procesului, civila si penala
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangerea penala la politia/parchetul competent dupa locului savarsirii infractiunii.
Indicati probele pe care le aveti in sustinerea plangerii, solicitati si inregistrarile de la camerele stradale daca spuneti ca existau in zona.
Daca ati fost agresat fizic ar trebui sa mergeti la INML sa va scoateti CML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teroare in trafic - in ce lume traim ?!? grandanat grandanat In weekend, o prietena se intoarcea cu sotul ei acasa. Fiind un drum cu gropi mergeau putin mai incet, ea fiind gravida. La un moment dat se aflau intr-o ... (vezi toată discuția)
Plângere pentru agresiune și amenințări Florina floarea11 Florina floarea11 Un fost iubit din trecut mā agreseazā chiar in mijlocul strāzi a tras de mine mā urmārește mereu . il amenițā pe iubitu meu actual ne iese in fata ... (vezi toată discuția)
Copil agresat Romina2000 Romina2000 O femeie mi-a agresat fizic și scuipat copilul în vârstă de 9 luni. Copilul era la mine în braţe și ea s-a repezit la noi. L-a prins pe copil de mână ... (vezi toată discuția)