avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teroare in trafic - in ce lume traim ?!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teroare in trafic - in ce lume traim ?!?

In weekend, o prietena se intoarcea cu sotul ei acasa. Fiind un drum cu gropi mergeau putin mai incet, ea fiind gravida. La un moment dat se aflau intr-o depasire cand din spate apare o masina ce mergea cu viteza si care incepe sa le dea blituri si claxoane sa se dea la o parte. Dupa ce le-au tatonat cu amenintari, injuraturi inclusiv frane bruste in fata masinii, si-au continuat drumul. Dupa cativa km au intrat intr-o localitate iar o trecere de pietoni, apare din nou masina respective si vireaza brusc in fata lor blocandu-le calea astfel fiind nevoiti sa opreasca. Din masina se dau jos 3 indivizi bine facuti care se reped spre masina prietenei mele si incearca sa descida usile. Incep toti 3 concomitent sa traga de usi, sa dea cu pumnii in geamuri si cu piciarele in masina. Asta inafara de amenintarile si injuraturile de riogare. Prietena mea si sotul ei au inghetat pur si simplu cand au vazut ce se intampla, norocul lor a fost ca usile erau blocate dinainte ca altfel nu stiu ce se putea intampla. Dupa ce indivizii vad ca nu reusesc sa deschida vreo usa, se urca pe capota cu picioarele si incep sa sara si sa le distruga masina. Intrun final dupa minute bune de teroare pleaca, lasandu-i pe cei doi in stare de soc, si cu tabla masinii cu multe stricaciuni.
Dupa incident au fost la politie unde au depus o plangere.
Partea mai grava e ca din cauza socului ea a fost la un pas sa piarda sarcina. Dupa incident toata ziua ia fost rau cu greturi si varsaturi. De plansete nici nu mai are rost sa amintesc. Ulterios a fost si la medic la control si verdictul a fost ca daca sarcina era intr-o stare mai incipienta ar fi pierdut-o. A primit si de la medic documente care atesta dereglarea sarcinii in urma incidentului.

Probabil sunteti cu totii deacord cu mine ca asemenea animale n-ar trebui sa scape nepedepsite. Drept urmare ce ar fi de facut? Plangerea inaintata la politie ar avea vreun rezultat multumitor ? Politistul care se ocupa de caz le-a zis ca o sa incerce sa-i faca pe indivizi sa le plateasca despagubiri pentru reparatia masinii.
Se poate ca pe baza declaratiei sa se deschida automat proces in instanta sau trebuie deschis proces civil ? "Tablele" masinii sunt incomparabil de neinsemnate fata de teroarea si spaima suportata de cei doi tineri. Pacat ca legea este prea blanda.
In eventualitatea unui proces marturia lor e suficienta? Au fost si alti martori la eveniment insa trebuie gasiti. Cum ar trebui procesat si ce pedepse pot sa primeasca indivizii respectivi ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:58, 25 Noiembrie 2009
Sincer, scena aceasta pare a fi desprinsa dintr-un film. Firesc ar fi ca ei sa fie identificati si sa plateasca . Intr-adevar , indivizii ar trebui sa repare prejudiciul ,atat cel material , cat si cel moral, facandu-se vinovati de infractiunea de distrugere, insa, aproape ca nu pot si nu stiu unde sa incadrez acele acte de mare brutalitate la care au fost cei 2 supusi.( amenintare, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice...)
Pentru inceput , depuneti plangerea si sa speram ca veti putea demonstra cele afirmate, desi, fara martori , va va fi cam greu.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Scena, aparent de film, pare totusi verosimila. Am trait cateva incidente similare, dar nu chiar cuastfel de rezultate.
Aparent, sunt destule elemente pentru unele infractiuni, ceea ce inseamna dosar penal, in cadrul caruia sa va recuperati si daunele materiale.
Cea mai buna varianta este aceea a unui proces penal. Trebuie sa insistati asupra amenitarilor serioase ce v-au fost aduse, si asupra distrugerii, ca infractiune. Este forte important si pentru recuperarea pagubei, dar si pentru tragerea la raspundere penala a celor vinovati, sa se cerceteze si sa se retina exact ce s-a intamplat, cu faptuitori, dovezi, prejudicii, victime.
Deocamdata, totul depinde de politie si parchet.
Eu zic ca exista, cel putin, infractiunile de amenintare si distrugere. Faptul ca erau mai multi constituie fie o infractiune separata, fie o circumstanta agravanta pentru fiecare.
Recomandarea mea este sa gasiti (chiar impreuna cu politia, sau sa insitiati ca politia sa gaseasca) alti martori in afara de victime - ar fi de un real folos.

Vedeti? Acestea sunt momentele in care sunt de acord cu legea americana! Se urcau pe capota masiniii si trageau de portiere, scoteai Magnumul si poc-poc in genunchi si ramaneau ologi pe viata! Si nu se mai urcau in viata lor pe capota vreunei masini decat din carutul cu rotile! Din pacate traim in Romania , El Dorado-ul banditilor!
Sfatul meu este asemanator celui dat de Cristina(legally). Plangere penala la parchet si rabdare! Multa rabdare! Caci acum se dau cele 4 zile de concediu fara plata obligatoriu!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Mi-ai luat-o inainte Mihai;)
O arma la asemenea vandali cu siguranta ca le estompa nebunia.
Dar daca are nr de inmatriculare al autoturismului poate sa fie trasi la raspundere penala.Daca au antecedente penale se vor racori o vreme.

avocat Claudiu Lascoschi
Pacat ca se iintimpla asa ceva pe soselele noastre,cum se intimpla cindva in vestul salbatic.Marea problema este ca si daca vor fi gasiti ceea ce nu prea as crede ca vor fi si trasi la raspundere penal,asa cum merita de fapt,deoarece si "politistu a spus ca va incerca sa-i convinga sa va plateasca despagubiri"ceea ce inseamna ca sunt cunoscuti in zona si nu vor pati nimic.Care politist de la sat isi pune mintea cu pramatia pe care-l vede toata ziua(si poate mai merg si la una mica impreuna)pentru cineva care a fost pe acolo doar in trecere.Nu-l prea vad pe acel politist,daca era invers era altfel.Alta mare problema este ca acesti oameni nu au ce cauta pe soselele noastre ,si sa nu conduca masini si sa te omoare nevinovat pe sosea tu mergind corect.stia nu u ce cauta cu permisu de conducere in mina.Mult succes si sunt curios cum va decurge "ancheta"

Alte discuții în legătură

Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Lovituri si alte violente Simica Simica Buna ziua .Am fost lovit de mai multe persoane cu bate fara motiv am certificat m.l. cu zile de ingrijiri sub 20 cu toate ca au trecut mai multe luni ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere, loviri, jigniri, amenințări din partea poliției locale. cum pot obține daune morale pentru ce mi s-a întâmplat? Gioni2021 Gioni2021 Salutare! Mă poate ajuta cineva cu un sfat ? Intenționez să dau în judecată Poliția Locală si Serviciul 112 si să cer daune morale imense.(Cu ... (vezi toată discuția)