avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovituri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovituri si alte violente

Buna ziua .Am fost lovit de mai multe persoane cu bate fara motiv am certificat m.l. cu zile de ingrijiri sub 20 cu toate ca au trecut mai multe luni ma doare capul si am ameteli cu mina dreapta nu pot sa lucrez loviturile la coaste nu ma lasa uneori sa dorm noaptea durerea de cap e uneori asociata cu greturi mentionez ca nu am avut dureri de cap inainte de lovituri in afara de lovituri agresori au mai provocat si distrugeri am mai multi martori am incercat sa ma inpac cerind o suma de bani pt ca sa pot sa merg la spital si mi se ride in fata ca nu am sa fac nimic pt ca am prea putine zile de ingrijiri doresc sa merg la iml sa mai obtin zile de ingrijiri pt o incadrare juridica cit mai corecta intrebarea e cum procedez ? Merg mai intii la iml sau la medicul de fam .Pedeapsa pt lovituri se adauga la pedeapsa pt distrugere sau se cumuleaza?Va multumesc.
Chiar daca aveti mai putine zile de ingrijiri medicale , fapta agresorilor se incadreaza la Art. 180 C. penal, lovirea si alte violente, alin. 1 si 2.
Problema este ca dvs. sustineti faptul ca au trecut mai multe luni, iar in cazul aceste i infractiuni era necesara plangerea prealabila introdusa in termen de 2 l uni de la data agresiunii sau de la data la care ati stiut cine sunt faptuitorii.
Mergeti din nou la IML totusi, daca urmarile agresiunii s-au amplificat , poate reusiti sa obtineti peste 60 de zile de ingrijiri, situatie in care fapta s-ar incadra la vatamare corporala grava ,iar actiunea penala in acst nu ar mai fi conditionata de o plangere prelabila, putand dec i sa o introduceti si mai tarziu.
Daca este vorba si despre infractiunea de distrugere, savarsita de aceiasi faptuitori, acestia au comis un concurs de infractiuni, caz in care se stabileste pedeapsa pentru fiecare infractiune, urmand a se aplica pedeapsa cea mai grea , care, poate fi sporita pana la maximul specail, iar daca instanta va considera, se mai poate adauga un spor de pana la 5 ani.
Din punct de vedere medical, mergeti la medic, incepand cu cel de familie. Cand problema este limpezita, cu documentele medicale mergeti la medicina legala pentru a se aprecia daca intre acele afectiuni descrise si cele pt care s a eliberat actul medical( cel de pana in 20 de zile) exista legatura de cauzalitate. certificatul nu se prelungeste numai pe acuze subiective, gen ameteli, cefalee et, daca aceste prin examenele medicale nu sunt sustinte de aspecte obiecive
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ContSters47264, utilizator
Puteti merge la SML si sa cereti un nou certificat si sa va dea un diagnostic de peste 20 de zile sincer nu trebuie sa aveti vanatai sau zgarieturi ca sa va creada un medic. Insa diagnosticul va fi unul care se va referii la post traumatisme, adica ceva spre vindecare insa cu sechele. Vorbiti cu medicul legist si apoi cu un avocat pentru a vedea daca mai puteti cere legatura de cauzalitate. Eu sunt putin absurd pentru cei care nu vad rezolvari pentru ca legea mai are lacune, insa eu va zic sa incercati insa pe parte financiara va cer sa va informati inainte de-a semna ceva.
Plingerea a fost facuta in termen la pol si a fost depusa la parchet mina ma doare in locul unde scrie in certificat ml ca afost lovita la urgenta am facut radiografie doar la cap (scalpul luat in4 locuri nu fracturi) si la coaste nu au fost fracturi.Acest conflict a avut loc pt ca fiul meu a fost lovit de 3 ori cu bata fara motiv agresori veneau inspre el cu masina (necunoscuti si din alta localitate la100 km) brusc au virat pe contrasensau oprit linga elsi l-au lovit cind m-am dus sa-i intreb de ce l-au lovit instantaneu au lasat bautura si au scos batele .M-ia fost foarte greu sa fug la masina cu capul spart singe pe fata si lovit din toate partile cu batele apoi au lovit masina si au incercat sa loveasca si alti copii in cap care strigau ingroziti sotiei mele accelereti ca-l omoara .Au fost de fata 4 martori si alti 4 cind au lovit copilul .Fiul meu are de asemeni certificat medico legal sub 20 zile el s-a refacut nu mai necesita ingrijiri .
Mergeti la SML pentru emiterea certificatului medico-legal,aratand acolo care este unitatea spitaliceasca care v-a acordat primele ingirijiri si ducand copii de pe actele medicale pe care le aveti pentru tratament.
Patrati toate actele doveditoare privind cheltuielile efectuate si pentru cele pe care le veti efectua pana la restabilirea sanatatii,inclusiv cele pentru recuperare.
Daca fiul dvs. a fost lovit ar trebui sa scoateti certificat medico-legal si pentru acesta.
"Fiul meu are de asemeni certificat medico legal sub 20 zile el s-a refacut nu mai necesita ingrijiri . "

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor geo_geo geo_geo am fost lovit in cap cu o bata(gen basebool)si am o rana la cap de10/7 cm;n-am fost internat in spital dar am fost la medicul legist si voi primi ... (vezi toată discuția)
Am fost batut si nu am declarat la spital agresiunea 47sorin 47sorin in urma cu o saptamana am trecut pe langa masina unuia din cei care m-au lovit si fara sa am deaface vreodata cu ei au intrat peste mine in masina si au ... (vezi toată discuția)