avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor

am fost lovit in cap cu o bata(gen basebool)si am o rana la cap de10/7 cm;n-am fost internat in spital dar am fost la medicul legist si voi primi certif.medico-legal,autorul a fost prins,mai sunt 2 instigatori+un complice(fapta a fost premeditata).intrebarea este:unde se incadreaza fapta si cam ce pedeapsa vor primi;voi primi avocat din oficiu sau trb sa-mi angajez unul...multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
geo_geo, utilizator
Cel mai recent răspuns: geo_geo , utilizator 19:49, 24 Ianuarie 2012
Ca parte vatamata nu primiti avocat, trebuie sa va gasiti un avocat daca doriti acest lucru. Faptul ca ati fost lovit in zona capului cu un corp dur nu incadreaza fapta automat la infractiunea de omor sub forma tentativei. Numai dupa ce primiti certificatul medico-legal se va putea face incadrarea, se vor lua in calcul mai multe aspecte.
Pana la eliberarea certificatului puteti face o plangere penala apoi sa reveniti cu certificatul pt a se constata ceea ce scrie in el si de cate zile de ingrijiri medicale ati avut nevoie.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
ContSters178374, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
plangerea am facut-o deja....inteleg ca pana la eliberarea certificatului medico-legal nu pot face nimic.......vreau sa mai adaug ceva:am un martor care este minor va fi luata in consideratie marturia lui?
Daca ati facut deja plangerea nu ramane decat sa asteptati pana la eliberarea certificatului medico-legal si sa vedeti ce incadrare se va da faptei. Da, se poate tine cont de marturia minorului. Totusi ce varsta are acesta?
Dra.Ilie , va explica ca numarul de zile stabilit de medicul legist in concluziile certificatului medico-legal care va fi intocmit , sunt cele care determina pentru ce fapta vor fi cerecetati autorii (incadrarea juridica)

Alte discuții în legătură

Probe concludente? adrian gorganeanu adrian gorganeanu 2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap camilia77 camilia77 buna ziua,in eforie nord pritenul meu de origine italiana s a dus intr un bar sa vb cu cineva.cat a stat acolo a fost provocat si injurat de anumiti clienti in ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre vatamare corporala grava si tentativa de omor? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Mama a fost agresat si in urma certificatului medico-legal obtinut s-a stabilit ca i-a fost pusa viata in primejdie si i s-au acordat 16-18 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)