avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap

buna ziua,in eforie nord pritenul meu de origine italiana s a dus intr un bar sa vb cu cineva.cat a stat acolo a fost provocat si injurat de anumiti clienti in stare de ebrietate.unul mai aparte chiar nervos ca ce cauta in acel bar si tipa sa plece la el in italia,a plecat afara iar la o ora cand s a intors in bar i a dat pe la spate o halba de bere in cap,apoi a disparut.prietenul meu a fost de urgenta la spital,plaga rana deschisa,7 copci iar medicii au spus ca la 2 cm era arcada unde lovitura putea fii fatala.asteptam raspunsul medicului legist,plangere penala.ce credeti ca se va intampla in acest caz?asteptam sfaturi
Da, să se depună plîngere penală la poliţie sau parchet. Dar depinde foarte mult dacă există martori la nefericita întâmplare.Dacă există, este ok, se poate dovedi cine l-a agresat pe prietenul italian.Certificatul medico-legal va atesta faptul că există leziunile respective, gravitatea lor , modul probabil în care au fost produse şi nr. de îngrijiri medicale necesare recuperării.Aceste zile de îngrijiri medicale prezintă mare importanţă, pentru că în funcţie de acestea se va stabili de către organele de urmărire penală şi încadrarea juridică a faptei.
Faceti cat mai repede plangere penala pentru infractiunea de tentativa de omor. Atasati plangerii si certificatul medico-legal.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
Sebastian Simon, Avocat
multumesc ptr raspuns .s a aflat numele agresorului.m ar interesa daca avem nevoie de un avocat,daca putem cere daune morale si materiale.politia ne a sfatuit plangerea penala s o facem atunci cand va fi gata certificatul medico legal.martorii,ce sa spun,am presimtirea urata ca nu vor sa depuna declaratii sau sa se implice.am incredere in justitie,sper ca vinovatul sa plateasca.oare trebuie anuntata si ambasada italiana din bucuresti?
Problema este că nu puteţi şti încadrarea juridică , iar dacă ar fi vorba despre o vătămare corporală, cum în cazul acestei infracţiuni nr. de zile îngrijiri medicale sunt cel mult 60 , plângerea penală trebuie depusă în cel mult 2 luni de la data cunoaşterii făptuitorului.Presupun însă că va fi eliberat certificatul medico-legal cât mai repede , astfel încât să vă încaraţi în termen.
Cu privire la martori, câtă vreme se ştie că aceştia au fost prezenţi la momentul producerii violenţelor, vor fi nominalizaţi în plângere şi vor fi nevoiţi să se prezinte şi să declare ceea ce au văzut. Dacă refuză pot fi aduşi cu mandat şi chiar amendaţi, iar dacă declară mincinos pot fi acuzaţi de mărturie mincinosaă.
Depuneti plangerea si vedeti apoi incadrarea juridica.
Politistii nu prea au chef de astfel de cazuri si este bine sa depuneti plangerea.
Dar...vedeti ca va mai fi chemat sa fie audiat poate si pentru confruntare..
Adica daca depune plangerea trebuie sa continue sa se prezinte la orice citare deoarece altfel incurca ancheta.
Va mai merge la Eforie si iarna probabil...

Alte discuții în legătură

Probe concludente? adrian gorganeanu adrian gorganeanu 2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
Tentativa la omor - atac cu toporul, pedeapsa Cezar9 Cezar9 Lovitura cu un topor constitue \\"tentativa de omor\\" daca victima nu este atinsa, ea se trage si reuseste sa fuga?! Cam ce pedeapsa s-ar da? ese vorba de ... (vezi toată discuția)